40km-es bringatúrára készülök, tanácsok? (tudom nem nagy táv, de ez az első nagyobb utam)
Hány óra körül érdemes nekiindulni ebben a melegben?
Mit érdemes magammal vinnem? (néhány szendvicsen és vízen kívül)
Ha elkap egy vihar és villámlik, megvárjam a végét?
Minél hamarabb, annál jobb. Persze 30+ fokban is lehet tekerni, csak bőséges víz kell hozzá (esetleg tökfödő napszúrás ellen, bár menet közben elég jól hűt a menetszél).
Gumijavító készlet/tartalék belső, és pumpa. Láthatósági mellény (hiába van szikrázó napsütés, 1 óra alatt beborulhat az ég, netán szakadni kezdhet az eső, és akkor bizony kötelező és hasznos is)
Villámlással nem igazán érdemes viccelni. Persze ha 1 fa van közel s távol, az alatt se vagy kimondottan biztonságban :)
Hát 40km tényleg nem sok. Naponta ennyit szoktam átlagban tekerni. (pl: mai nap 72km egyhuzamban). Szendvicset 40 kilométeres útra nem érdemes vinni, kivéve ha közben megállsz sátorozni így eltöltesz egy fél napot.
Elindulni általában 7-9 óra között szoktam így legtöbbször sikerül elkerülni a viharokat,mert délre vissza is érek - viharok általában délután szoktak lenni.
Én 4-6 között szoktam indulni, és kényelmesen sötétedés után érek vissza. 38-40 km-es kört szoktam naponta tenni.
Ha útközben rád szakad az eső, a legközelebbi tető tökéletes (Fa alá TILOS! Láttam nemrég Pesten a nagy viharban kicsavarodni fát, és belevágni villámot is), amíg el nem áll, és esetleg szárad picit. Én igyekszem benzinkutat keresni ilyenkor, mert ott be lehet menni enni, inni, telefont is tölthetsz néhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!