Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Melyik üzemmódot érdemesebb...

Melyik üzemmódot érdemesebb használni hátsó lámpánál? A folyamatos fényt adót, vagy a villogót?

Figyelt kérdés
Valahol olvastam, hogy a hátsó villogó nagy sötétben megzavarja a kerékpáros mögött közlekedők reakcióidejét, mert a kanyarodást a villogás miatt szaggatottnak érzékelik. De máshol pedig azt mondják, a folyamatos fény kevésbé feltűnő, és emiatt könnyebben elgázolhatják a kerékpárost.

2014. júl. 23. 11:55
 1/7 anonim ***** válasza:
tegyél fel kettőt, egyik villogjon, a másik folyamatosan égjen
2014. júl. 23. 12:19
 2/7 A kérdező kommentje:
Tudtommal a KÖHÉM rendelet nem említi, hogy lehet egynél több hátsó lámpa egy kerékpáron, de nem is említ konkrét tiltást. Szóval a rendőr dönthet úgy, hogy egynél több lámpám van hátul és bírságot szab ki?
2014. júl. 23. 12:24
 3/7 Alex Fly ***** válasza:

Tehetsz kettőt is. Maximum az egyiket a keróra, a másikat s hátizsákra/övre/&c.

Egyébként én a villogásra szavazok: egyrészt feltűnőbb, másrészt az elemek élettartamára is jó hatással van.

2014. júl. 23. 12:43
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát ez már azelőtt vita tárgya volt, hogy a villogó lámpa egyáltalán engedélyezett lett volna. A villogó távolságát nehezen lehet megállapítani, a folyamatost összetévesztik az útszéli jelzőkarókkal (!), stb. stb., érvek elhangzanak mindkét oldalon. Azt viszont soha senki nem vitatta, hogy 1 pilács jobb, mint 0. Ezért sztem azt sem vitatná senki, hogy 2 pilács jobb, mint 1. :) Úgyhogy én a 2 lámpára szavazok, egyik folyamatos, másik villogó.

A KÖHÉM rendeletet nem kell ennyire szó szerint venni, nemrég még benne volt az is, hogy folyamatos fényű és egyszerre kapcsolható legyen az első-hátsó, mégsem büntették szénné a bringásokat az elemes villogók miatt. A rendőr nem Magyar Közlönnyel a feje alatt alszik, hanem a biztonságos közlekedés feltételeit hivatott biztosítani.

2014. júl. 23. 18:02
 5/7 anonim ***** válasza:

13 éve árufuvarozásból élek, bevallom az első 3-4 évben mikor még edződtem volt, hogy éjjaszakai bambulós vezetésnél el elbambultam nagyon és volt mikor a folyamatos fényt adó bringást az utolsó pillanatban vettem észre, hogy nem útszél jelző bója, hanem egy ember biciklin... hál isten mindig megúsztam baleset nélkül

kopp-kopp-kopp

2014. júl. 23. 21:46
 6/7 anonim ***** válasza:
ki az?
2014. júl. 24. 00:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Amit nem tiltanak azt szabad. Akár karcsonyfává is alakíthatod a bicódat. Tehetsz rá 5-6 lámpát is. Legfeljebb sok elemet kell venned meg sok lámpát kell leszedned, hogy el ne lopják.
2014. júl. 24. 06:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!