Melyik üzemmódot érdemesebb használni hátsó lámpánál? A folyamatos fényt adót, vagy a villogót?
Tehetsz kettőt is. Maximum az egyiket a keróra, a másikat s hátizsákra/övre/&c.
Egyébként én a villogásra szavazok: egyrészt feltűnőbb, másrészt az elemek élettartamára is jó hatással van.
Hát ez már azelőtt vita tárgya volt, hogy a villogó lámpa egyáltalán engedélyezett lett volna. A villogó távolságát nehezen lehet megállapítani, a folyamatost összetévesztik az útszéli jelzőkarókkal (!), stb. stb., érvek elhangzanak mindkét oldalon. Azt viszont soha senki nem vitatta, hogy 1 pilács jobb, mint 0. Ezért sztem azt sem vitatná senki, hogy 2 pilács jobb, mint 1. :) Úgyhogy én a 2 lámpára szavazok, egyik folyamatos, másik villogó.
A KÖHÉM rendeletet nem kell ennyire szó szerint venni, nemrég még benne volt az is, hogy folyamatos fényű és egyszerre kapcsolható legyen az első-hátsó, mégsem büntették szénné a bringásokat az elemes villogók miatt. A rendőr nem Magyar Közlönnyel a feje alatt alszik, hanem a biztonságos közlekedés feltételeit hivatott biztosítani.
13 éve árufuvarozásból élek, bevallom az első 3-4 évben mikor még edződtem volt, hogy éjjaszakai bambulós vezetésnél el elbambultam nagyon és volt mikor a folyamatos fényt adó bringást az utolsó pillanatban vettem észre, hogy nem útszél jelző bója, hanem egy ember biciklin... hál isten mindig megúsztam baleset nélkül
kopp-kopp-kopp
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!