Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mi a véleményetek a Merida...

Határozatlan kérdése:

Mi a véleményetek a Merida Road Ride 88 bringáról?

Figyelt kérdés

Még nem volt országúti bringám, kiváncsi lennék rá jó-e ez a bicaj kezdésnek, vagy tudtok-e hasonlót ebben az árkategóriában?

[link]

2014. márc. 3. 23:22
 1/2 anonim ***** válasza:

Ilyet hajtok immár lassan 2 éve. :)

Sok mindent tudnék róla írni (fogok is), de ha rövid választ szeretnél, akkor kezdő országútinak tökéletesen meg fog felelni.

Én 2 évig hajtottam előtte egy régi acélvázas bringát, majd arról ültem át erre a Meridára. Hát elsőre ég és föld volt a különbség. Ahhoz képest, hogy ez lényegében a belépő kategória a Merida kínálatában, nagyon igényesnek tartom a kivitelezést. Belül elvezetett bovdenek, szemnek tetsző festés és matricázás, szép vastag, kúpos fejcső, egyszóval első ránézésre, aki nem ért a bringákhoz egy sokkal komolyabb országútit feltételez. Természetesen a külső megítélése mindenkinek egyéni, de szerintem azzal senki nem vitatkozhat, hogy igényes és szép a kinézete (nekem a kék-fehér változat van). A gyári felszereltsége egy amatőrnek tökéletesen megfelel, főleg egy kezdőnek. Kapható elől két és három tányéros változatban is. Hátul 8 sebességgel gazdálkodhatunk, szerintem ez egy belépő szintű bringán elegendő. A hátsó Sora váltó, ha jól be van lőve, akkor azonnal és pontosan vált. A fékváltókarok szintúgy teszik a dolgukat, különösebb probléma nincs velük, nagyon kényelmesek. Ha panaszkodni kell, akkor a fékbetétek nagyon rossz minőségűek, azt pár száz kilométer után én cseréltem Ultegra betétre, az fog mint a veszedelem. :) Mivel 'Ride' geometriáról beszélünk, így inkább túrázásra van tervezve, kissé megemelt kormánnyal, sloping vázgeometriával. Ha akarja az ember betudja lőni kissé sportosabbra is, de ha akarja akkor használhatja túraüzemmódban is. Nekem a kormány, a nyereg, az üléspozíció pont kényelmes és megfelelő, míg a régi bringámon sokat fájt a hátam.

Összességében csak ajánlani tudom, ezt nem csak elfogultságból mondom, de tényleg tökéletes választás egy kezdőnek ez modell. Biztos, hogy nem fog csalódást okozni. Ha esetleg bármi konkrét kérdésed lenne, nyugodtan kérdezz csak. Remélem tudtam segíteni.

2014. márc. 4. 18:13
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, azt hiszem akkor beruházok egy ilyenre.
2014. márc. 4. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!