Hol tudok utánajárni, hogy mely utakon tilos kerékpárral közlekedni az országban?
az autopalyakat, autoutakat kiveve mindenutt lehet kerekparozni.
ahol van bringaut, azon, ahol nincs, ott a sima kozuton. az mas kerdes, hogy hol ajanlott vagy nem, teherautok kozott bringazni fene tudja mennyire jo otlet...
"ahol van bringaut, azon, ahol nincs, ott a sima kozuton. az mas kerdes, hogy hol ajanlott vagy nem, teherautok kozott bringazni fene tudja mennyire jo otlet..."
Ez azért nem igaz... ott is tilos bringázni, ahol tábla tiltja. Ilyen tábla meg akárhol lehet. A főutak felén minimum.
Szervusz!
Sajnos ez általános probléma, évek óta. Egyelőre nem tudok ilyen adatbázisról, de van néhány, amit már elkezdtek, csak nincs kész, viszont ezeket sem ismerem.
Amivel próbálkozhatsz:
* google street view: ezen látod, ha ki van rakva a tiltó tábla
* útvonalengedély-kérés: engedélyt lehet kérni olyan útvonalra, ahol amúgy tilos kerékpározni. Arról gőzöm sincs, hogy hol, de olvastam már ilyet, hogy valaki engedéllyel pl. a Balatont közúton kerülte meg, pedig ott van kerékpárút.
* a turistautak.hu, az openstreetmap és az opencyclemap tartalmaz bizonyos kerékpárutakat. Sajnos ezek minősége gyakran olyan gyatra, hogy jobb, ha elkerülöd őket (mert ugye használni meg kötelező lenne).
Legrövidebb persze a 3-as úton lenne. Erről vannak tapasztalataim. A Gyöngyös előtti autópálya-kereszteződésig a legtöbb szakaszon szabad rajta menni, néhány helyen van tiltó tábla, amit vagy figyelmen kívül hagysz, vagy megkeresed a kerülőutat. Általában lakott területen belül vannak ezek, pl. Gödöllőn. A forgalom nem túlzottan nagy, a párhuzamos autópálya elviszi a kamionokat.
Az autópályakereszteződéstől 110-es gyorsforgalmi út van. Kétszer végigbicikliztem rajta, de nem volt jó ötlet (bár megúsztam). El lehet kerülni kisebb utakon, de ezek rosszabb minőségűek, pláne vékony kerekű országútival.
Gyöngyöshalász után visszaérsz a főútra. Itt egy darabig szabad biciklizni, de aztán elég hamar el kell kanyarodnod Abasár felé, mert az úton a kereszteződéstől tilos. Ezzel a kerülővel elég sok plusz szintet is bekajálsz. Ezen az úton Egerig juthatsz, és a folytatást nem ismerem, olyan messze még nem jártam.
#6-os!
Miért kéne rajta lennie alapjáraton? Csak korlátozott látási viszonyok között kötelező a mellény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!