Szerintetek mit csináljak a kerékpárral? Részletek lent.
Megvettem nővéremtől a kb. 13 éves, régi Active mountain bike-ját, amit évek óta nem használt már senki, csak állt a sufniban (igaz, száraz, hűvös helyen, ahol napfény sem érte). Szeretném rendbehozni hétköznapi használatra.
Szerintetek ha ennyi időt állt a bicikli leeresztett gumikkal, ki kell őket cserélni? Vagy nem "veszélyesek" még? A kerekekkel is nem tudom, mi legyen, mert nincs rajtuk kopásjelző barázda, s mivel nem is az enyém volt a bicó, fogalmam sincs, hogy nővérem mennyit ment vele, amíg használta, így nem tudom megítélni, hogy mennyire vannak elkopva a felnik. Monoblokkot is szeretnék bele tétetni, a hajtókarokat az elülső lánctányérral, a láncot és a hátsó fogassort is lecseréltetni. Még régi fajta, harmonikás teleszkóp van rajta, az egyikből hiányzik a "dugó" -- lehet azt pótolni? Lehet olyat kapni külön?
Mit gondoltok, ezt így lehetne? Egy ilyen "öreg" biciklihez lehet még megfelelő alkatrészeket kapni? És a mondott javítások kb. mekkora összeget tennének ki?
Azért is kérdezem, mert tőlünk 30 km-re van legközelebb szakszerviz; természetesen el szeretném oda vinni, de ennyit kellene menni a kerékpárral, hogy egyáltalán megnézzék -- mivel nincs kocsink.
Tudom, hogy az Active nem egy nagy márka, de márkás, drága biciklire nekem most nincs pénzem, meg nem is akarok feltétlenül újat, ha ebbe is életet lehetne lehelni még. Ezenkívül nagyon kényelmes nekem, ami fontos szempont.
Tudnátok tanácsokat adni -- addig is, amíg eljutok vele a műhelybe?
inkabb vegyel egy ujjat..
neuzer nelson 2ev garival viszonylag jo felszereltseggel mar 40bol kijon...
ezmeg belsocsere 2x1000, kulso 2x2500, racsni 3-4000, monoblokk 2500, hajtas kb5000, lánc kb2000, pedál 2000, bowdenek is tuti cseresek 4x600 plussz ház, fekbetetek 2x800...ezek tuti cseresek es alap dolgokat probaltam irni...ja es hat meg a munkadij, az minimum egy 5000 hanem tobb..:D, ha meg csapagyakat is szet kell szedni ami tuti akkor 10ezer felett..:D
Értem, és köszönöm a választ.
Sajnos a Neuzerrel nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak, azt a márkát soha többet.
Akkor inkább adjak túl rajta? De jelenlegi állapotában legfeljebb alkatrésznek lehetne eladni. Valami minimálisan csak meg kell javíttatni, hogy el lehessen adni, mármint bicikliként, nem? Mit javasoltok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!