Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Bicikli kerék vásárláshoz...

Bicikli kerék vásárláshoz milyen adatokat kell tudnom?

Figyelt kérdés
Azon kívül, hogy milyen méretű, milyen kerékpárra kell, és hogy V-féket használok vele, kell még valami adat a vásárláshoz, amit előtte meg kell nézni?

2014. febr. 18. 21:29
 1/7 anonim válasza:

Terhelhető képesség.

Igazából ez nem feltüntetett adat egy felnin.

De legjobb a dupla falú, hosszabb élettartam, jobban ellenáll a strapának. De ami fontos pl az agy, árban minél magasabbra mész annál jobbat kapsz. A pár ezer forintos kerekek arra valók, hogy ameddig jó addig használhatod, de ha megkíméli valaki akkor hosszú ideig hűséges társa lesz az embernek, időnként megzsírozni stb...

Ja amit elfelejtettem, hogy ez a kerék hol is lesz? Elöl vagy hátul? Váltó?

Ha hátul és váltós nézd meg, hogy milyen az agy, kazettás kell e vagy menetes felfogatás.

A másik szempont a kerekeken a rögzítés. Gyors száraz vagy csavarral rögzíted a villába.

2014. febr. 18. 23:37
 2/7 Alex Fly ***** válasza:
Hátsó keréknél még érdekes lehet a papucstávolság is. Jelenleg montiknál 135 mm, de outiknál illetve régebbi vázaknál más méretek is előfordulhatnak -mondjuk ezek szinte mindig megoldhatóak némi áthézagolással...
2014. febr. 19. 10:22
 3/7 A kérdező kommentje:

Hátsó kerék lesz, és dupla falú lenne a legjobb (amilyen terepen megyek általában, szükség lehet rá).

Racsni felfogatása menetes, 6 sebességes.

A papucstávnak még utánanézek.

Még egy pár kérdés: a dupla falú tulajdonság sokat dob az áron?

4000-5000 Ft-ból ki lehet hozni egy jobb fajta kereket, ha folyamatosan karbantartom?

2014. febr. 19. 16:40
 4/7 anonim ***** válasza:
Kerekpar-kerek vasarlasnal a legeslegfontosabb adat, hogy mennyi penz lapul a penztarcadban.
2014. febr. 20. 14:12
 5/7 A kérdező kommentje:

Igen, ezt tudom, nagyjából ennyit költenék rá.

Még egy fontos kérdés, ami az elején kimaradt:

Az ilyen bolti kerekekre tudom, hogy nem tesznek gumit, de tengely van hozzá, vagy külön kell vennem? És a racsni?

2014. febr. 20. 19:37
 6/7 Alex Fly ***** válasza:
Tengely az van. Ha gyorszáras, akkor azt elképzelhető, hogy nem kapsz hozzá, típusa válogatja. Racsni az természetesen nem tartozék; olyant veszel hozzá, amilyenre szükséged van...
2014. febr. 20. 20:13
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem.
2014. febr. 20. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!