Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Vékony kerék városba?

Vékony kerék városba?

Figyelt kérdés

Szeretnék új kerékpárt venni városi használatra. Most egy nagy, nehéz, vastag kerekű, főként terepen való túrázásra alkalmas bicajom van. Ezzel is mentem már városba, de oda ez nem praktikus. Mindenképpen olyan gépet keresek, ami a jelenleginél sokkal könnyebben hajtható a városban.

Az biztos, hogy a mostaninál sokkal vékonyabb kerekű biciklire van szükségem. A kérdés az, hogy mennyire lehet vékony egy kerék, hogy azért még a kátyús utakat és a rosszabb időjárást is bírja valamelyest?

2014. jan. 24. 11:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Jó minőségű felnit kell választani az a lényeg, ha az megvan, akkor arra már mehetnek a legvékonyabb kerekek, bírni fogja.
2014. jan. 24. 11:51
 2/16 anonim ***** válasza:
én 2 éve országutival járom fehérvárt és bp-t a felnin múlik minden.
2014. jan. 24. 12:01
 3/16 A kérdező kommentje:
Egy vékony kerék nem lesz hamarabb defektes?
2014. jan. 24. 13:40
 4/16 anonim ***** válasza:
Nem, főleg hogy kb fele akkora felületen érintkezik a talajjal mint egy vastagabb, így ha még szerencsés is vagy akkor amibe egy szélessel belemennél abba vékonnyal nem fogsz :)
2014. jan. 24. 13:48
 5/16 anonim ***** válasza:
+ defektvédő folyadék oszt kész:P
2014. jan. 24. 15:10
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

számít a testsúlyod is, sok vékony gumi (főleg 18-as) csak 75 kilóig terhelhető, efölött kopik, mint az állat. viszont könnyűek, nagyon jó tekerni ilyen bringát.

én 23-as szélességűt használok, szerintem egy jó kompromisszum.

2014. jan. 24. 16:08
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Én egy kisebb városban járkálok biciklivel, de itt az 1.5 szélességű gumik sokszor jól jönnek. De ha jobbak az útviszonyok, akkor persze lehet jóval keskenyebb is.
2014. jan. 24. 21:21
 8/16 A kérdező kommentje:

Egyszer ültem városban vékony kerekűre. Azonnal defektem lett. Benyomódott a belső az első akadálynál, és a felni máris megtette a kígyóharapást. Akkor mondták, hogy a vékony kerekűt sokszorosan keményebbre kell fújni, mint a széleset. A vékonnyal sosem mertem ugratni se föl se le. A vastaggal simán. A defektmentesítőt ismerem, de az sem csodaszer.

A mostani túl vastag, ezért cserélném le. De túlzásba sem akarok esni, nehogy a végén azért ne lehessen használni.

Annak nincs értelme, hogy ugyanolyan vagy nagyon hasonló gépet vegyek, mint amilyen már van. Ezért országútihoz hasonló valamiben gondolkodom. De azok már elérik, sőt meghaladják a 100ezret, amit már félek kint hagyni még jó lakattal is. Városban viszont néha muszáj kint parkolni, legalább rövidebb időkre. Egy városinak nevezett tanyabájkot nem könnyebb tekerni a mostani kerékpáromnál.

Úgyhogy egyenlőre még tanácstalan vagyok.

2014. jan. 25. 00:55
 9/16 Dreigang ***** válasza:
2014. jan. 25. 02:27
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Hat igen! :) Biciklizni nem szeretni, hanem tudni kell :D

Szoval elso, a kerekpar helyes hasznalata: montival dongetsz le a hegyoldalban, nincs modod a koveket es a gyokereket kerulgetni, raadasul meg a talaj sem egyforman tomor es stabil ... tokeletesen indokolt tehat a nagy, ballonos es buytykos kerek.

Varosban viszont az ember maskent kozlekedik. Odafigyel a kornyezetere, odafigyel a forgalomra es az utviszonyokra is. Nem megy bele katyuba, nem megy neki az utpatkanak.

Masodsorban a kerek meretenek vekonyodasaval aranyosan no a benne levo nyomas, tehat a "kigyoharapas" nem a kerekmeret fuggvenye, mint inkabb a durva kerekparhasznalattol fugg.

De ez idaig meg csak a gumirol szolt. Van am egy masik szempont, amit vazgeometrianak hivunk. Teljesen maskent ulunk egy montin es meroben maskent feszengunk egy varosi cirkalon. Ezen is erdemes ragodni egy kicsit, amikor tipust valasztunk.

2014. jan. 25. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!