Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Vékony kerék városba?

Vékony kerék városba?

Figyelt kérdés

Szeretnék új kerékpárt venni városi használatra. Most egy nagy, nehéz, vastag kerekű, főként terepen való túrázásra alkalmas bicajom van. Ezzel is mentem már városba, de oda ez nem praktikus. Mindenképpen olyan gépet keresek, ami a jelenleginél sokkal könnyebben hajtható a városban.

Az biztos, hogy a mostaninál sokkal vékonyabb kerekű biciklire van szükségem. A kérdés az, hogy mennyire lehet vékony egy kerék, hogy azért még a kátyús utakat és a rosszabb időjárást is bírja valamelyest?

2014. jan. 24. 11:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Amugy jok az ilyen videok, de egyreszrol egy kiveteles tehetsegu trialos sracrol van szo es azert nem egy bringat vag haza egy ilyen parperces videoert ... igaz O megteheti, hiszen a gyar annyi gepet rak a segge ala, amennyire szukseg van. Ugyan azon az oldalon, ahol ezek a videok vannak, vannak filmecskek a bakikrol is.
2014. jan. 25. 07:57
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat.

Még jó-néhány boltba benézek, és a szóba-jövő kerékpárokat összehasonlítom a mostani biciklimmel is meg egymással is.

2014. jan. 25. 10:36
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Az országúti egyszerűen nem arról szól, hogy padkán ugrabugrálj fel le, ha országútira esik a választásod, meg kell tanulnod az úton közlekedni, anélkül, hogy padkázgatnál, és meg kell tanulnod kikerűlni a kátyúkat... hozzáteszem, ha pl megpadkázod a hátsó kereket akkor szinte minden bringa defektet kap...

street/dirt géppel meg lehet csinálni, hogy városban a-b be mindenen keresztül szinte akadálymentesen közlekedj, hiszen simán át lehet bunnyzni bármin, de egy országútival a többség egy padkára sem tud felbunnyzni.

A rossz időjárás pedig főként a gumi mintázatától és minőségétől függ, hiszen nézd csak meg milyen vékony kerekekkel közlekednek a cyclocross osok...

2014. jan. 25. 13:38
 14/16 kriszti500 válasza:
100%
Én egy igen vastag gumit 220ast használok gond nélkül jól birja a kátyúkat jól átveszi az út alakját és nem fáj a kezed az egésznapos tekerés után sem. Az igaz h nehezebb vele tekerni de ha kellően keményre fújod akkor szerintem a különbség elefogadható!
2014. jan. 27. 13:37
 15/16 Alex Fly ***** válasza:
100%
28-622 SportContacttal járok évek óta. Szinte magától gurul és még nem volt vele defektem, pedig megjártam már vele pár padkát/kátyút is. Ami lényeges, hogy a ráírt max 6 bar az abszolút minimum, érdemes 7-6 barra fújni (van aki 10ig fújja), így elkerülhető a snakebite és a gördülési ellenállásra is jó hatással van.
2014. febr. 1. 13:45
 16/16 A kérdező kommentje:
Egy országúti kerékpár városba mennyire praktikus, illetve mennyire túlzás?
2014. febr. 12. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!