Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ha ettem 300 kalóriát, és ezt...

Ha ettem 300 kalóriát, és ezt le is biciklizem, akkor tulajdonképpen 0 kalóriát ettem?

Figyelt kérdés
Ez a kalóriaégetés jó dolog, de elég hihetetlen, hogy tekerek fél órát és ezzel el is égettem az ebédemet..

2014. febr. 4. 16:24
 1/10 kovpet ***** válasza:

Egyrészt fél óra tekerés nem 300 kcal, kivéve, ha elég rendesen tekersz. Másrészt a 300 kcal igen kevés ebédnek, kivéve, ha valami nagyon fitneszkaját toltál be és abból sem sokat :)

De ha a kettő így van, akkor igen, lemozogtad. Plusz az emésztés meg a lélegzés meg a szívverés stb, tehát többet is.

2014. febr. 4. 17:26
 2/10 anonim ***** válasza:

Első:

Simán elégetsz 300 kalóriát fél óra biciklizéssel közepes tempóval.

Nyilván súlytól is függ, de nem kell gyorsan tekerni ennyi kalória elégetéséhez.

2014. febr. 4. 17:30
 3/10 anonim ***** válasza:
56%

mese habbal. bringafutár koromban napi nyolc órát tekerem közepes tempóban. ha 300 kalória lenne fél óra bringázás, akkor 16*300 kalóriát égettem volna el naponta. ez 4800 kalória, hozzácsapva a 2000 kalória alapanyagcserét, az 6800 kalória lett volna naponta.

valójában max 4000 kalóriát ettem naponta, vagyis a bringázás 2000/16, vagyis 125 kalóriát jelentett félóránként, 25kmh átlagsebességgel, sok megállás gyorsítással, enyhébb emelkedőkkel.

2014. febr. 4. 17:52
 4/10 anonim ***** válasza:

ma 17:52

Naná, az összes kalóriaégetés táblázat meg kamu. LOL Nyilván hasraütésszerűen csinálták őket és semmi tudományos háttere nincs. LOL

2014. febr. 4. 18:30
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem. Ha 300 kalóriát ettél, akkor tulajdonképpen 300 kalóriát ettél.
2014. febr. 4. 18:34
 6/10 anonim ***** válasza:

De úgyis fel lehet fogni, hogy egész nap csak ültél a gép előtt és még enni is lusta voltál.

És valljuk be, ebben a vacak időben ez jár közelebb az igazsághoz...

2014. febr. 4. 19:01
 7/10 anonim ***** válasza:

Ugyan csak GPS-el mérek (mapmyride) és átlagsebesség van a táblázatban, az kérdés, hogy beleszámolja-e a lassítás gyorsításokat. Mindenesetre itt van pár utam:

10km-39p-15,5km/h-170kcal

7km-20p-20km/h-170kcal

9km-35p-15,3km/h-153kcal

5km-14p-22km/h-138kcal

A 15-ösök városiak(nem pirosozok, zebrán leszállok stb.) a 20-asok pedig emelkedővel és leejtővel kevert sprintek.

Én ezek alapján arra következtetek, hogy ha gyorsan mész rövid távot több zsírt égetsz, intenzívebben igénybe veszed a szervezeted(magasabb pulzusszám). Ha pedig lassabban hosszabb távot, azzal az erőnlétre edzel inkább és alacsonyabb a pulzus.

A sok lassítás-gyorsítás miatt városban, szerintem több kcal ment el, ezt (gondolom) mérik a kerékpár komputerek.

2014. febr. 4. 19:39
 8/10 anonim ***** válasza:
56%

Szóval azt, hogy "Simán elégetsz 300 kalóriát fél óra biciklizéssel közepes tempóval" kétlem, főleg átlagemberként, edzetlenül.

Ha fél órán át nyomod neki, úgy hogy a beled kiszakad, akkor talán.

2014. febr. 4. 19:44
 9/10 anonim ***** válasza:
Kerekparozassal orankent 350-700 kcal egetheto el, de nem elegendo a kaloriabevitel es a kaloriafelhasznalas figyelembe vetele, az egeszseges taplalkozas magaba foglalja a szenhidratok, feherjek, zsirok, vitaminok es nyomelemek aranyos fogyasztasat.
2014. febr. 4. 20:09
 10/10 anonim ***** válasza:
De ha edzes utan megiszol 3 sort, akkor annyi a kaloriamizerianak :)
2014. febr. 4. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!