Ha ettem 300 kalóriát, és ezt le is biciklizem, akkor tulajdonképpen 0 kalóriát ettem?
Egyrészt fél óra tekerés nem 300 kcal, kivéve, ha elég rendesen tekersz. Másrészt a 300 kcal igen kevés ebédnek, kivéve, ha valami nagyon fitneszkaját toltál be és abból sem sokat :)
De ha a kettő így van, akkor igen, lemozogtad. Plusz az emésztés meg a lélegzés meg a szívverés stb, tehát többet is.
Első:
Simán elégetsz 300 kalóriát fél óra biciklizéssel közepes tempóval.
Nyilván súlytól is függ, de nem kell gyorsan tekerni ennyi kalória elégetéséhez.
mese habbal. bringafutár koromban napi nyolc órát tekerem közepes tempóban. ha 300 kalória lenne fél óra bringázás, akkor 16*300 kalóriát égettem volna el naponta. ez 4800 kalória, hozzácsapva a 2000 kalória alapanyagcserét, az 6800 kalória lett volna naponta.
valójában max 4000 kalóriát ettem naponta, vagyis a bringázás 2000/16, vagyis 125 kalóriát jelentett félóránként, 25kmh átlagsebességgel, sok megállás gyorsítással, enyhébb emelkedőkkel.
ma 17:52
Naná, az összes kalóriaégetés táblázat meg kamu. LOL Nyilván hasraütésszerűen csinálták őket és semmi tudományos háttere nincs. LOL
De úgyis fel lehet fogni, hogy egész nap csak ültél a gép előtt és még enni is lusta voltál.
És valljuk be, ebben a vacak időben ez jár közelebb az igazsághoz...
Ugyan csak GPS-el mérek (mapmyride) és átlagsebesség van a táblázatban, az kérdés, hogy beleszámolja-e a lassítás gyorsításokat. Mindenesetre itt van pár utam:
10km-39p-15,5km/h-170kcal
7km-20p-20km/h-170kcal
9km-35p-15,3km/h-153kcal
5km-14p-22km/h-138kcal
A 15-ösök városiak(nem pirosozok, zebrán leszállok stb.) a 20-asok pedig emelkedővel és leejtővel kevert sprintek.
Én ezek alapján arra következtetek, hogy ha gyorsan mész rövid távot több zsírt égetsz, intenzívebben igénybe veszed a szervezeted(magasabb pulzusszám). Ha pedig lassabban hosszabb távot, azzal az erőnlétre edzel inkább és alacsonyabb a pulzus.
A sok lassítás-gyorsítás miatt városban, szerintem több kcal ment el, ezt (gondolom) mérik a kerékpár komputerek.
Szóval azt, hogy "Simán elégetsz 300 kalóriát fél óra biciklizéssel közepes tempóval" kétlem, főleg átlagemberként, edzetlenül.
Ha fél órán át nyomod neki, úgy hogy a beled kiszakad, akkor talán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!