Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Visszakérhetem a biciklim...

Visszakérhetem a biciklim árát? Részletek lenn!

Figyelt kérdés
3 hete vettem a Hervisben a kerékpáromat. 2 hét után tönkrement a váltója, visszavittem, azt mondták 1000-ből 1 ilyen történik. Kijavították. Hétvégén kitóltam a garázsból, most a lánc tört el. Kb. összesen mentem vele 40 km-et. Másodjára viszem vissza javítani. Azért vettem biciklit, hogy mozogjak, környezetbarátabb legyek és nem utolsó sorban benzinköltség kímélés gyanánt. Többet hurcibálom kocsival a biciklit, mint amennyit bicikliztem vele. Ezek után nem vagyok benne biztos, hogy ha megcsinálják, akkor legközelebb nem-e más probléma lesz vele. Ha kicserélik, az mitől lenne más. Számomra az lenne a megoldás, ha visszatérítenék az árát. Kérhetem tőlük?
2013. jún. 3. 07:52
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
szép és jó, hogy nincs pénzed, és nem a földet akarod megkerülni, hanem egy boltbajárós biciklit akarsz, de láthatod, hogy a hervises vacak még erre sem jó... amúgy, mások akiknek szintén nincs pénzük rá, de biciklit akarnak, nem bevásárlóközpontos retket, azok megveszik a használtat, vagy egy új csepelt és életük végéig használhatják boltba járásra... amúgy ahogy kis hazánkat ismerem, a pénzedet több év pereskedéssel sem fogod viszont látni, de ha már megvan a "biciklid" akkor ne foglalkozz most a garanciával, vidd el egy bicikliszervízbe, ahol meglepõ módon, bicikliszerelõ szakemberek dolgoznak, nem pedig bolti eladók, mibt a hervisben... õk majd átnézik, és ha van baja még, akkor megcsinálják, mert ez a szakmájuk... csak ha náluk is elõveszed ezt a modort, akkor még õk is megvágnak pár forinttal...
2013. jún. 3. 13:22
 12/12 anonim ***** válasza:

remélem nem gépészmérnök vagy... :D

tönkrement a váltód, pech. filléres alkatrész, és gariban megcsinálták, nem? másrészt, új bringáknál alap a bovden nyúlása, lehet, csak ezt kellett utánállítani?

Elszakadt a láncod. pech. a szerelő kiveszi a törött láncszemet, és kész. 5 perc. alkatrész se kell hozzá. kb 400 forint a sarki szervízben. és nem kellett volna elcseszned az idődet, benzint. olcsóbban jöttél volna ki.

Ezek nem nagy problémák, marha vagy, ha azt hiszed visszaadják a pénzed. Másrészt meg, ha te veszel olcsó bringát, fogadd el, hogy nem kapsz csúcsminőséget. Szar a lánc rajta, szarok a váltók, és szar lesz a kerékagy, a felni, a gumi.

olcsó bringát vettél, kevés pénzért elhoztad. de az olcsó gumi miat 2xannyi defekted lesz, a szar felnit viheted 3 havonta centírozni. a noname agyakban seperc alatt kikopik a persely, vagy viszed rendszeresen zsíroztatni, vagy rendszeresen cserélheted lefele a kerekedet. a fékek hamar kopnak, és nedves időben csúsznak. Ez vár rád.

De nem a Hervis miatt, hanem miattad. Ezt vetted. De nincs ezzel gond, veszel gumijavítókészletet, kónuszkulcsot, küllőkulcsot, kenőanyagot, és szépen karbantartod a bringát. ugyanigyen olcsó szar van nekem is.

2013. jún. 3. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!