Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Visszakérhetem a biciklim...

Visszakérhetem a biciklim árát? Részletek lenn!

Figyelt kérdés
3 hete vettem a Hervisben a kerékpáromat. 2 hét után tönkrement a váltója, visszavittem, azt mondták 1000-ből 1 ilyen történik. Kijavították. Hétvégén kitóltam a garázsból, most a lánc tört el. Kb. összesen mentem vele 40 km-et. Másodjára viszem vissza javítani. Azért vettem biciklit, hogy mozogjak, környezetbarátabb legyek és nem utolsó sorban benzinköltség kímélés gyanánt. Többet hurcibálom kocsival a biciklit, mint amennyit bicikliztem vele. Ezek után nem vagyok benne biztos, hogy ha megcsinálják, akkor legközelebb nem-e más probléma lesz vele. Ha kicserélik, az mitől lenne más. Számomra az lenne a megoldás, ha visszatérítenék az árát. Kérhetem tőlük?
2013. jún. 3. 07:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben Ön a fogyasztói jogainak a megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról. A magyarországi Hervis üzletekben megtalálható a helyileg illetékes fogyasztóvédelmi hatóság megnevezése és elérhetősége.

Békéltető testület. A termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából eljárást kezdeményezhet a lakóhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő békéltető testületnél. A magyarországi Hervis üzletekben megtalálható a helyileg illetékes békéltető testület megnevezése és elérhetősége.

Bírósági eljárás. Vásárlóként jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének a bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény rendelkezései szerint.

2013. jún. 3. 07:59
 2/12 anonim ***** válasza:
58%
remélem ez intõ példa volt, hogy bevásárlóközpontban nem veszünk ilyesmit.
2013. jún. 3. 08:07
 3/12 A kérdező kommentje:

Nem leszólásokat, hanem értelmes válaszokat várok, amelyekkel tudok is valamit kezdeni.

Szeretem ezt az oldalt, mert sokszor vannak értelmes hozzászólások, de azt nem szeretem, hogy egyes emberek energiát fektetnek abba, hogy másokat okítsanak.

2013. jún. 3. 08:43
 4/12 anonim ***** válasza:
Najó, de ezt miért tőlünk kérdezed? Hívd fel a Hervist és megkapod a választ.
2013. jún. 3. 11:22
 5/12 A kérdező kommentje:

Mert a Hervis kapásból rávágja, hogy nem adja vissza. Fogyasztóvédelmi jogszabályok értelmezéséhez a mérnöki diplomám kevés. Reménykedtem, hogy nálam tapasztaltabb ember tud segíteni, hasznos információval ellátni. De úgy látom, hogy a kérdésemre a válasz inkább bosszankodás

Az első hozzászólást köszönöm, a többi meg....

Érdemes ide ismét felregisztrálni....

2013. jún. 3. 11:32
 6/12 anonim ***** válasza:
Te voltal a hulye...ki az aki hervisben decathlonban vagy rosszabb, auchanban tescoban kerekpart vesz...nem azert dragabbak a merida kellys vagy ktm mert a kereskedo tobb haszonnal dolgozik...most mondhatod hogy a hervisben is van ktm meg fuji bringa, igen am, de azok kifejezetten aruhazi oem modellek, a katalogusban ezekkel a felszereltseggel meg sem talalod...dehat ez jo lecke lesz neked hogy inkabb a sarki bringaboltba mentel volna....
2013. jún. 3. 11:34
 7/12 anonim ***** válasza:

Elso valaszolo vagyok:

nem letorkollas volt a valaszom, hanem pontosan kimasoltam a Hervis ÁSZF (Altalanos Szerzodeses Feltetelek) idevonatkozo reszet.

2013. jún. 3. 11:39
 8/12 A kérdező kommentje:
Gratulálok hozzád és a kimerítő véleményedhez. Vennék én Mercedest, de csak Trabira van pénzem, és arra is van szükségem. Nem a Földet akarom vele megkerülni, hanem boltba menni vele. Talán elvárhatom, hogy egy Hervises retek bicikli is bicikli legyen, de úgy látom, hogy itt mindenki baromi okos és ezzel az állásponttal nem tudo egyet érteni.
2013. jún. 3. 11:42
 9/12 anonim ***** válasza:

Ha valamilyen problemas ugyet akarsz intezni, sosem az elso fellelheto telefonszamon reklamalj, hanem keresd meg a pontosan ezzel foglalkozo osztalyt es ott is inkabb egy vezetovel beszelj, mint egy alkalmazottal.

Amugy pedig beirhatsz a vasarlok konyvebe es akkor 30 napon belul irasos valaszt kapsz a cegtol.

Ne az itt valaszolo emberekkel vitatkozz, orulj hogy valaszol valaki es koszonomot szoktak ilyenkor mondani. Nem itt kell kakaskodni, hanem a Hervisben :)

2013. jún. 3. 11:43
 10/12 A kérdező kommentje:
Megköszöntem, ott van!
2013. jún. 3. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!