Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szobabiciklinél mekkora...

Szobabiciklinél mekkora sebesség és milyen nehézségi fokozat az ideális, ha fogyni szeretnék?

Figyelt kérdés
8 nehézségi szint van,eddig 5-el szoktam csinálni,nem rég 6-al is elkezdtem 30-35 km/h,1 órát. A célom fogyás,szálkásítás lenne,diétázom is persze mellé,de fogalmam sincs,mi lenne az ideális sebesség,vagy mennyire legyen nehéz tekerni,stb... Van rajta pulzusmérő,de nem tudom,hogy higgyek-e neki,mert sokszor csigatempóban is 160-as pulzust ír ki,de van,hogy már kifulladásig tekerek,és 100 körüli pulzust mutat. A kalóriát tuti nem jól méri,nem hiszem,hogy egy óra 800 mínusz lenne,maximum olyan 300 körül. 170 cm vagyok és 68 kg,eddig futottam fél-egy órát,de a bicajhoz hülye vagyok.:/
2013. máj. 1. 17:01
 1/4 anonim ***** válasza:

ha van rajta óra,akkor csak meg tudod mérni magadnak is a pulzusod 5-10 percenként a nyakadnál.

20-25km/h,és 120-130as pulzussal.

2013. máj. 1. 17:40
 2/4 anonim ***** válasza:

ez teljesen típus függő...

olyan fokozatot válassz amit tudsz tekerni huzamosabb ideig, de kicsit nehéznek érzed, közelítsen az igazi bringázásba fektetett munkához a nehézsége

ha lendületbe kerülsz úgyis könnyebbnek érzed majd, utána a kitartásodon múlik

a sebességed lehet változó is, nem csak kardio, hanem intervall edzést is csinálhatsz

1 óra tekerés olyan 375 kcal

de a magasságodhoz nem vagy elhízva (sőt), lehet neked inkább súlyzós edzés kellene

2013. máj. 1. 22:00
 3/4 anonim ***** válasza:

kardioedzesnel, foleg ha fogyni akarsz a pulzus szamit es az ido. Az, hogy kozben hogy tekersz az irrelevans ameddig az adott pulzustartomanyon belul maradsz.

Szerezz egy pulzusmeros orat, melkasi jeladoval. Ha komolyan gondolod az edzeseket az amugy is mindig ajanlott. Futashoz egyebekhez is. Az adott pulzustartomany ami neked kell az meg eletkortol/edzestipustol es a celodtol fugg.

Ajanlom az adidas micoach edzes tervezo progjamjat:

[link]

Tudsz jo kis pulzus alapu edzestervet csinalni.

2013. máj. 1. 23:13
 4/4 A kérdező kommentje:
sokat segítettetek,köszönöm!! :)
2013. máj. 2. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!