Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az jó ha minél gyorsabban...

Az jó ha minél gyorsabban tudok sebességet váltani? Nem lesz baja az váltónak, ha gyorsan van vele váltva?

Figyelt kérdés

Amikor felgyorsulok akkor felkapcsolgatásnál gyorsan tudok sebességet váltani.

Az jó, ha gyorsan megy? Nem ugrok le a kuplungról, meg nem pörgetem a motort, csak mondjuk 2-3ba vagy 3-4be berakom nem tudom fél mp alatt kb, és már nyomom is a gázt.

Na azért nem száguldozok, senki ne higgye azt, csak nem lassan szépen kényelmesen kezelem a váltót, hanem tudom pontosan, hol a fokozat, mikor fog a kuplung, és gyorsabban be tudom rakni, mint mondjuk aki most tanul vezetni.

Nem baj ez?

2013. márc. 16. 17:05
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem baj az. Az a baj, ha azt hiszed, hogy gyorsan tudsz váltani, közben pedig rángatod a kart, mint a hülye, mert "mos' jó' bevágom fokozatba, hogy gyorsan meglegyen a váltás, mer' legyorsulom az integrát". Az ilyen fakezű sofőrök szokták pár tízezer kilométer után szidni az autót, hogy német/japán/francia/olasz hulladék, alig pár éves és már lóg a váltókar, össze-vissza vannak benne a fokozatok.

A másik gond az, ha túlságosan elkapkodod a visszakapcsolásokat, nem adsz elég nagy gázt a villámgyors váltáshoz. Ilyenkor a váltó hangos recsegéssel adja tudtodra, hogy nem sikerült időben közös fordulatszámra hozni a fogaskerekeket, ha pedig ezt rendszeresen ismétled, rövid időn belül jön a fent említett ilyen-olyan hulladék autó esete.

2013. márc. 16. 17:10
 2/3 anonim ***** válasza:
A szinkrongyűrű sem bírja nagyon sokáig, próbálj meg úgy gyorsan váltani hogy nem használsz kuplungot, lehet, mindenféle erőfeszítés nélkül, csak lehet lassabban mint a te beb*asszuk sebességbe módszereddel. De a te autód, azt csinálsz vele amit akarsz.
2013. márc. 16. 17:53
 3/3 anonim ***** válasza:
#2 nem értem az összefüggést. A szinkrongyűrűt 100x jobban megkínozza a kuplung nélküli váltás...
2013. márc. 17. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!