A bátyám vált hamar, vagy én későn?
Szóval ketten hasznájuk anyám kocsiját. Ne egy erős autót képzeljetek el, 1,4es dízel autó.
A bátyám felvált 5 ösbe 50-60 között és kész.
Én úgy érzem, ilyenkor még kicsit "remeg az autó" és lassan gyorsul is, én 5 ösbe 70 alatt nem váltok.
Ő minden sebességbe előbb rakja be mint én.
Én kb: 2es mikor már gurul rendesen az autó, és nem fulladozik, 3 as olyan 30-40 között 4es: 50-70 ig a fölött 5 ös.
Ő mindent előbb beváltogat mint én. Pedig úgy érzem akkor az autó meg remeg, lassan kezd el gyorsulni, nem olyan finoman megy.
Most én váltok későn, vagy a bátyám vált hamar fel?
"Kevesebbet fogyaszt az autó, ha hamarabb felváltasz"
Ez azért nem egészen igaz.
Újabb kisköbcentis dízelek nem szeretik annyira az alacsony fordulatot mint ahogy beleivódott a köztudatba a dízelek alacsony fordulaton nyomatékossága.
A régebbiekkel (pl 1.9TDI) még meg lehetett azt csinálni hogy a motor teljesen kényelmesen alapjáraton ketyeg, és te ötödikben 50-el mész minimális gázadással. Persze gyorsításnál vissza kell váltani, de ezt a sebességet tartani tökéletes az alapjárat neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!