Motort hogy kell üresbe tenni?
Figyelt kérdés
Még nem vezettem motort és vannak dolgok amivel nem vagyok tisztában.Például ha megyek ötödik sebességben és megakarok állni, akkor behúzom a kuplungot (meg persze a féket) és végig leváltok ötösből kettesig, a kettes után pedig nem kell telejesen lenyomni a váltót, hogy üresbe kapcsoljak? Vagy hogy is van ez?2012. júl. 26. 11:58
1/8 kiflitolvaj válasza:
A legegyszerűbb, ha leváltogatsz koppig, aztán egy picit fel és üresben van. A legtöbb motornál egy általában zölden világító N betű jelzi a műszerfalon is, hogy üresben vagy.
2/8 anonim válasza:
Az üres általában az egyes és a kettes között van. Vagy kettesbe teszed és kicsit lefelé nyomod a kart, vagy egyesből húzod fel. Nem kell annyira megrántani, mint váltásnál, olyan, mintha két fokozat közé kapcsolnál.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm :D
2012. júl. 26. 12:13
4/8 anonim válasza:
Jobb esetben úgy van ahogy előttem írták. Rosszabb esetben meg úgy ahogy azon volt amin én vizsgáztam+tanultam:
Járó motorral nem lehet üresbe tenni, szóval marad a kuplung. Persze 12 alkalommal eljátszotta hogy amikor indultam és váltottam felfelé berakta üresbe.
Leállítva meg pöccre működött XD
5/8 anonim válasza:
vannak motorok amelyeknél minden sebesség közt van üres :)
6/8 A kérdező kommentje:
És akkor mondjuk ötösből üresbe teszem és megállok, akkor indulásnál ha lenyomom a váltót akkor egyesbe vagy négyesbe kapcsol?
2012. júl. 26. 18:52
7/8 anonim válasza:
négyesbe. nekem is ojan motrom van és indulásnál figyelni kell hogy hanyadikban van mert az elején néha csodálkoztam hogy miért nincs ereje a motornak :D de könnyen vissza lehet rakni egyesbe
8/8 A kérdező kommentje:
Ok, kösz szépen :D
2012. júl. 26. 19:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!