Van valami technikája, hogyan kell beakasztanom a lábam?
Vettem egy kerékpáros cipőt és vele együtt egy SPD rendszerű pedált. Kinevettek, de egyszerűen nem tudom beakasztani a lábam. Gondoltam, gyakorlok, mielőtt élesben használni akarom, mert ált. a kioldásnál szoktak gondok lenni kezdetben, de nálam a becsatolás nem megy egyszerűen.
Így meg elindulni nem lehet.
Köszönöm a válaszokat előre is!!!
Most volt szervizben a bringám, otthagytam a cipőt is, amikor rakták fel a pedálokat. Stoplit is ők rakták fel a cipőre.
Kézzel fel tudom csatolni a cipőket, és ki tudom oldani, na de ezt így nem lehet.
Csak idegenkedsz tole :) Eloszor is a pedalon van feszesseg allito, azt engedd teljesen ki. Utana nem artana egy gorgoallvany ... ennek hianyaban megkapaszkodsz valamibe es felulsz. Ugy tedd a labad a pedalra, hogy a talpon levo patent egy picit a pedal tengelyetol hatrebb legyen. Tedd a labad a pedalra es csusztasd elorefele ... amogy megakad a patent eleje, taposs a pedalra es mar be is kattant.
Leegyszerusitve: eloszor a patent elejet kell pozicionalni, majd a hatso reszt bepattintani. Menni fog ez, csak idegenkedsz tole ... abban pedig tok igazad van, eleinte a kioldas tobb gondot fog okozni, legalabb ketszer el fogsz esni e miatt, de azt is megszokod es onnantol mar odafigyeles nelkul megy majd az egesz.
Köszönöm válaszod!
Én is arra gondoltam, hogy nagyon szorosan be van tekerve az állító csavar, ezért kell kiengednem belőle. Látok is a pedálon egy +/- jelt.
Az eséstől kicsit félek.
Ne felj az esestol ... valojaban csak felborulas :) Patentcipo megszokasakor tipikus hiba (mindenkinel elofordul es pont ettol tanulja meg az ember), hogy fekezeskor a bringas megfeledkezik a cipo rogziteserol, megszokasbol lassit, majd ugyancsak megszokasbol le szeretne tenni a labat, de upsz :) a lab nem mozdul. Ilyenkor bepanikol a delikvens, megfelejtkezik a kikapcsolas modjarol (kozben a bringa mar burul) ... :))) es elborulsz. Amugy tok nevetseges :) En is taknyoltam ketszer.
Elorelatoan kell biciklizni. Nagyjabol erzed a forgalom ritmusat, erzed a viszonyodat a kornyezeteddel. Ha ugy latod, hogy lassan meg kall majd allnod (piros lampara gondolok), vagy mar messzirol lassits, hogy ne kelljen teljesen lefekezned, avagy mar akkor pattintsd ki azt a labad, amelyikkel le szoktal lepni a pedalrol. Nem kell levenni a labad, csak pattintsd ki. Nagyjabol ennyi. Osszefoglalva: minden fekezeskor, minden lassitaskor emlekezz, hogy ossze vagy kotve a pedallal.
Kesobb mar minden automatikussa valik, csak ugy mint az autovezetesben a kuplung/valtas/fekezes dolgok.
Lenyeg a lenyeg, nem kell betojni az esestol ... magadon is rohogni fogsz :) (mondjuk ne egy kamion ele borulj)
Jah, príma válaszok. A stopli eleje megemelt, azt beakasztod és letaposod. Lazta pedállal, ez fontos, lazítsd ki. Én csak azért írtam hogy az elesésről bíztassalak. Már nagyon régóta patentpedált hazsnálok, még is sokszor pl elfelejtem hogy patent cipő van rajtam, és eldőlök mint egy zsák.. :D Illetve néha nem balra hanem jobbra döntöm meg a bringát valami oknál fogva leszálláskor, de a bal lábam szedem ki a pedálból... :D
Megesik még mindig, de nem vészes. A kerékpárt védd.
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos még nem tudtam kipróbálni kilazítás után, mert behavaztunk.
Mindenképp rátartással fogok kioldani, mert van két STOP-tábla is, ahol meg kell állnom, mielőtt kijutok a településről. Azon kívül már nem számít, ha bénázok.
Magamon kívül azért a bringát is féltem.
Ma végre megvolt a próba. Lazítottam a csavarokon, frappánsan megy. Jó, mindkét lábamat nem sikerül mindig beakasztanom elsőre, de pár méter után becsúszik a helyére. A kioldással abszolút nincs gond, egyszer sem dőltem el.
Egész más így tekerni. Nagyon jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!