Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Láncról, fogaskoszorúról...

Láncról, fogaskoszorúról hogyan tudom eltávolítani a rozsdát?

Figyelt kérdés

Múltkor meggondolatlanul durván belevágtam egy még ennél is durvább sáros terepbe. Hazaértem és fogtam a slagot meg a meleg vizet, aztán jól megadtam neki. Nem tudom, hogy ez jó ötlet volt vagy sem, de tiszta lett. A vizet azért nem akartam rajta hagyni, ezért aztán amennyire tudtam az egészet áttöröltem száraz ronggyal, beleértve az egészen kicsi, még épp hozzáférhető helyeket is. A fogaskoszorúkat és a láncot is. Amennyire tudtam. Majd utána beolajoztam a láncot Motorex olajjal. Nem tudom ilyen rozsdásodás elleni védelem mennyi van benne, de elkezdett rozsdásodni a lánc is és a fogaskoszorú is - hát mit mondjak, nem túl barátságos látvány :-(

Mit tudok kezdeni ezzel? :-(

Köszönöm a segítséget.

2013. febr. 12. 13:21
 1/4 anonim ***** válasza:
Talán a kromofág segít.
2013. febr. 12. 15:49
 2/4 anonim ***** válasza:
Én gépolajat (azt hiszem hidraulikához használják) szoktam rátenni mosás után, de még nem volt ilyen problémám, csak egy nemtervezett fürdés után rozsdázott meg, mert úgy hagytam pár napra, de azt is eltüntette. Mikor rárakom akkor meg minden lehetséges váltásban megyek kicsit vele, hogy kenje rá mindenik fogaskerekre.
2013. febr. 12. 16:12
 3/4 anonim ***** válasza:
fordítsd fejjel lefelé, és tisztítsd le az egészet wd 40nel... ha azzal megvagy, akkor fújd le vele jól és hagyd állni rajta, csak mikor újra használni szeretnéd, előtte ne felejtsd el megolajozni jó alaposan... az ilyen felületi rozsdát amúgy a használat is eltávolítja...
2013. febr. 12. 16:34
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem királykisasszony ez, hogy így pátyolgassam :)

A derby után másnapra megszárad az előszobában, akkor ledrótkezézem az erőátvitelt és megolajozom. És jöhet a következő sártenger :)

2013. febr. 14. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!