Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Fitten tarthatom magam és...

Fitten tarthatom magam és ezáltal lehet súlytartásom is ha napi 10-15 km-et lebiciklizek egy közepes tempóban? 21/F 177 cm 60 kg

Figyelt kérdés
2013. jan. 16. 20:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
attól még, hogy tudsz futni, nem vagy erős, csak jó az állóképességed...
2013. jan. 18. 17:23
 12/19 anonim ***** válasza:

És, ha nem erős, akkor mi van? Akkor leköpöd? Az állóképesség fontosabb az erőnél, jobban lehet hasznosítani a mindennapokban.

A napi 15 km arra jó, hogy ne épülj le fizikailag, de sokat ne várj tőle. Én mondjuk becsülök mindenkit, aki önszánátból hajlandó mozogni, sportolni, úgyhogy hajrá!

2013. jan. 18. 22:02
 13/19 A kérdező kommentje:
utolsó ! köszönöm ! :)
2013. jan. 19. 17:44
 14/19 anonim ***** válasza:

Hagyjál már! Nem vagy erős? Miért az erős, aki ott bohóckodik a kondiba? Fussál le 25 km-t! BELEDÖGLESZ! Az lehet nincs akkora izomzatom, de ha kinéznél, a bicepszed mögül látnád, hogy teljesen fölösleges akkora. Minek??? Hasznosítani mire akarod? Kamionokat akarsz emelgetni? Verekedni? Akkor már sokkal hasznosabb a futás és a harcművészetek egyike. Sokkal erősebb leszel, a legnagyobbak 60-80 kiló közt vannak harcművészetbe. Felesleges izom, csak hátráltat, lassabb leszel tőle. Ráadásul rengeteg gyúróst ismerek, aki emiatt halt meg. Van, aki álmában van, aki olyan erős volt, hogy bement a Balatonba és szépen 3 karúszás után majdnem belefulladt (jó ő nem halt meg, de, csak azért mert mi is ott voltunk és segítettünk neki.) Az izom arra van, hogy tud magad mozgatni, tudj egyáltalán élni, hogy végrehajtsd azokat a feladatokat, amik az egészséges életmódhoz vezetnek, az egyébként csak hozzáépül ezekhez a sportokhoz. Én alapból sportolás közben a szívemet edzem, az izmom csak hozzáépült, a mozgástól. De sokkal harmonikusabb és hasznosabb, mint egy 100 kilós felfújt emberek, aki verekedni, mozogni, sportolni, sőt még a súlyokat hosszú időre elvinni, a saját testét mozgatni alig képes. Az meg egy baromság, amit mondasz. Hogyha nem futnék hosszúkat, akkor nem is lenne jó az állóképességem. Kérlek, ne irkálj már minden hülyeséget. Az hogy a futás állóképességet növeszt egy rossz vicc. Akkor növeszt állóképességet, hogyha hosszan csinálod. Szerinted a kérdezőnek milyen állóképessége lesz 20 perces mozgástól? Semmilyen. A futásba alapvetőleg mondom, a szívedet edzed. Ha hosszan és röviden, egyaránt akkor lesz egy jó állóképességed és mellé egy jó gyorsaságod. Az izom meg hozzáépül mindehhez. Én is 7-12 kilókkal több vagyok olyan ismerőseimnél, akiknek nagyobb a zsírszázalékuk vagy hasonló viszont sose sportolnak semmit, és nem tagadom jobban is nézek ki testre. Ez azért van, mert a futás is izmosít csak nem olyan szinten. Érzed is hogy ott nem akkora az ellenállás, mert elsősorban SZÍVRE edz. Mint minden normális sport, mivel a sportot azért kéne űzni, mert egészségessé tesz minket. Viszont ha gyúrsz, nem leszel az, sőt egészségtelen leszel tőle. Jó oké még annyit megjegyeznék, hogy ha túl intenzíven futsz vagy túl sokat akkor ott is tudsz egészségtelen lenni.

Az ektomorf dologhoz meg annyit, hogy azért annyira én nem értek ehhez, lehet kicsit elfogultan írtam, de továbbra is tartom, hogy ez nem reális dolog. Miért a haverod hány éves? Miket eszik? Lehet, valaki elrontja az emésztését és akkor könnyebben hízik, mivel most nem akarok hülyeséget mondani, de a belünkben vannak ilyen bélbolyhok, viszont ha rengeteg minden rossz kajával teletöltöd a beledet, akkor azok nem tudnak rendesen dolgozni. Hosszabb idő alatt meg könnyebben elronthatod ezt. Esetleg azt tudom mondani, hogy maximum, van, akinek nehezebben romlik el, viszont ezt sem állítom. De ha te ettől hízol, jelen álláspontom szerint annyit tudok neked mondani, hogy szerintem te nem mezomorf vagy hanem elrontottad az emésztésed, míg a haverod vagy még olyan fiatal, hogy neki nem romlott el vagy esetleg régen sportolt vagy egészségesebben eszik, jobb időpontokban, kevesebb stresszel és így ő neki még jó az emésztése. Én nekem is vannak ilyen ismerőseim. Akik a stressztől kicsit jobban meghíztak előtte annyit ettek amennyit akartak mégse híztak, viszont egy idő után úgyis el fog romlani az emésztésük, ha eszik a sok mocskot.

2013. jan. 20. 00:45
 15/19 anonim ***** válasza:

imádom, mikor valakinek rosz a szövegértése, és ezért dzsihádba kezd a másik ellen... nem mondtam, hogy legyen mindenki 100kg... én azt mondtam, hogy én annyi vagyok, és azt, hogy a kérdező egy 177 magassággal, és 60kg, vel nem tarthatja magát fitten, mert valószínűleg nem az...

100kg vel rohadtul nem vagyok felfújt, baromira el vagy tévedve... ha meg nem értesz az alap testfelépítési típusokhoz, akkor olvass utána, mert ott kezdődik ez a téma...

A súlytartás meg a táplálkozáson múlik... van rengeteg ember, akik naponta lebicikliznek normál tempóban 10-15km-t csak azért, hogy eljussanak dolgozni, de mellette mégis van egy 40kiló plussz rajtuk, mert zabálnak...

Ha fitten akarod magadat tartani akkor ne minden nap, hanem mondjuk heti 3*-4* tekerj 40-60 percet, a pulzusodat meg tartsd olyan tartományban, amire a te testtömegeddel testfelépítéseddel szükség van, ehhez pedig utána kell nézned, meg kell tudnod, milyen felépítésed van és hogy neked hogyan kell edzeni...

2013. jan. 20. 11:42
 16/19 anonim ***** válasza:
a futás pedig nem önmagában nem izmosít, helytelen táplálkozással, még akár izombontó hatása is lehet...
2013. jan. 20. 11:45
 17/19 anonim ***** válasza:
igen 100kg vagyok, heti 3* kondizom, 2* úszom átlag 10km-t, minden kondis napot 40perc futással kezdek. Azért kezdtem kondizni, mert gerincbetegségem volt, és meg kellett edzenem a hátizmaimat, nem tömeg növelek, nem kokszolok, egyszerűen ekkora testtel lettem megáldva, nincsenek óriási bicepszeim. Foglalkozásom kőműves... napi 8-10 óra nehéz fizikai munka, amit imádok csinálni. rengetegszer alkalmaztam már ilyen kis 60kilós fiúkákat akik jöttek a nagy szájukkal, hogy dolgozni szeretnének, mert tetszik nekik a napi 7000ft-s bérezés, aztán néztek mint majom a moziban mikor nem tudták megmozdítani a talicskát, vagy a cementes zsákot... tény egy irodában ücsörögve nem fogod hasznosítani a fizikumodat, na de ne általánosítsunk kérem szépen... sok esetben igen is jól jön az erő a minden napokban.
2013. jan. 20. 12:01
 18/19 anonim ***** válasza:
Hát jó, ha nem csak kondizol akkor bocs...
2013. jan. 25. 23:17
 19/19 anonim ***** válasza:
De a futás izmosít csak nem annyira látványosan sokat. Mondjuk lehet már mondtam én majdnem 10 kilókkal több vagyok ismerőseimnél én futok ők semmit sem csinálnak. Viszont a zsírszázalékom meg szinte mindegyiknél kevesebb. A futás izmosít csak nem olyan nagyon látványos mert rengeteg izmot edz. Viszont ha felraksz magadra 10 kiló izmot de szinte csak bicepszre edzel akkor az nagyon látványos lehet. Ez viszont minden téren izmosít. Helytelen étkezés... Hát, én össze vissza eszem, próbálok azért jobban, de nem figyelek oda rá. A semmiből meg úgyse lehet sokat elvenni szóval ez relatív. Aki előtte 100 kiló izom volt az persze hogy veszíthet, a sok feles izmából. Az meg hogy az alkat hogy meg miként számít... A tapasztalataim szerint leírtam rendesen hogy nincsenek alkati különbségek, ez csak kondis hóbort, szerintem mindenki képes ugyanarra (egészséges emberek közt, kort, nemet figyelembe véve természetesen) A biciklizésbe tulajdonképpen meg semmiképp nem számít. De már felvettem a kapcsolatot a kérdezővel, majd írok neki rendes edzéstervet, én már eléggé járatos vagyok ebben, szóval ebbe nem kell segítened.
2013. jan. 25. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!