Túrákra érdemes országúti biciklit venni?
Természetesen nem tereptúrákra gondoltam.
Csak azért kérdeztem, mert ismerjük az magyar utakat... és véleményekre lennék kíváncsi.
Én outi párti vagyok. Ilyennel megyek nyaralni is, nagyon jó.
Trekkingel, kényelmetlenebb lenne. Hosszú távokra is nyerő az outi, meg rövidre is... :D Röviden gyors, hosszún is gyors de ott már kényelmes is, nagyon.
Mondjuk aki megszokja, pl én nem találom kényelmetlennek az outit.
aha. csak azért gondolkozom még a montin, mert a magyar utak minősége olyan, amilyen.
nem morzsolódik fel rajta egy országúti?
Van egy-két nagyon ótvar út, de igazából nem olyan vészes a helyzet, mint azt sokan leírják. A kerékpárutak viszont tényleg ótvarok, azt jobb kerülni (de ott gyakrabban van a szűk ívekkel probléma, mint a burkolattal). Meg ugye a kátyút át is lehet ugrani, ha nagyon nem tudod kikerülni (nekem ez kb. 3 év után kezdett menni), outival is.
Egyékbént én az outi előnyét olyan 30-35 km/h utazósebességnél és afölött érzem csak. Ha a meglévő - nem tudom milyen - bicikliddel képes vagy hosszú távon (20-30 percig) folyamatosan 25-30 km/h sebességet tartani, akkor érdemes csak outival próbálkozni (szerintem). Alatta pénzkidobás, mert ha nem biciklizel annyit, hogy ezt tartani tudd, akkor inkább legyen csak 1 géped, és arra költs többet.
Nem morzsolódik fel.
Versenyzek is outival, vagy egy jó kis alu középkategóriás gépem, nagyon birja.
Igaziból tényleg ugrani is lehet vele, ha közel a kátyú, a look pedál hozzáfogja a bringát a lábadhoz, csak ugrassz egyet.
A karbon vázzal nem merek menni béna utakon. Nagyon féltem, 750 gramm... :)
Én továbbra is outit javaslom. Bááár! Igaz hogy nagyon rossz utakon elég kellemetlenné tud válni a bringázás.
De ez nekem olyan 50-100 óránként 1 óra, montival meg nekem minden perc kellemetlen, olyan nehéz hajtani, megszoktam hogy 4-5km/h-val gyorsabban hajtok.
Meg hosszú távon, nekem kényelmetlen kezd lenni a monti, az outim nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!