Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Gyengén fog a kontrafék. Mitől?

Gyengén fog a kontrafék. Mitől?

Figyelt kérdés

van egy cseppel bicikli, aminek a kontrafékje nem blokkol egyből, hanem lassan állítja meg a bicajt.

Azt szeretném kérdezni, hogy lehet valahogy beállítani hogy jobban fogjon?

2012. szept. 20. 18:45
 1/3 anonim ***** válasza:
Két eset van! Vagy elkopott a fékfelület és nem tudja a 88-as nekiszorítani a háznak emiatt elég erővel a háznak vagy olajos zsíros a két felület és csúszik azért áll meg a kerék lassan.Szétszedés és letörölgetés a legjobb megoldás és oda zsírt tenni ahova kell.Az is lehet hogy a lazulás kopás miatt nagy a hézag, ezt úgy lehet megnézni hogy kotyog e a kerék de akinek nincs a javításban gyakorlata annak nem ajánlatos mert nem egyszerű beállítani mert vagy lazára vagy szorosra állíthatja és egyik se jó.Meg ehhez kell kis körmös kulcs belső négyszög kulcs és sokszor csavarlazítóval lehet csak szétszedni ha 5-6 éve nem volt szerelve. És csak a kereket kivéve lehet még állítani is.
2012. szept. 20. 19:21
 2/3 gyuribacsika válasza:
Én szétszedtem hogy megzsírozzam mert sok sok éve nem volt, illetve kicseréltem az ékes ráfutó fékező részét, fékezni tökéletesen fékez, viszont egy olyan hibajelenség lépett fel, ami előtte nem volt, ha ,,üresmenetben" csak gurulok és nem tekerek, valamint kontrázás után, hátsó helyzetből előrefelé meghajtom a pedált, nagyon sok üresmozgás van úgymond, amíg elkezd hajtani előre, van hogy fél pedálfordulat is eltelik mire fog és előre hajtva tekerni tudom.Tehát hogy parasztosan is leírjam kereszteződésbe megállok lefékezek a kontrával, majd nekikészülök az indulásnak álló helyzetből, azaz előrefelé igazítom a lábammal a pedált és ahelyett hogy rátudnék állni, majdnem megcsókoltam az aszfaltot, mer ráléptem és akkorát tekeredett előre mire megütközött, hogy, nem tudtam mi van hirtelen.Ötlet ?
2014. márc. 17. 10:45
 3/3 anonim válasza:
A jelenséget "szalasztás"-nak nevezik. Túlkenzed a kontragörgőket. A titok annyi, hogy míg a kónuszgörgőket zsírral, a kontragörgőket olajjal érdemes kenni. Ha zsírral kened meg, kontrázáskor kinyit, és letapad, emiatt fut meg a tengely. Szedd szét, a kosarakat zsírozd át, a kontragörgőket pedig olajjal kezeld. Előtte tisztítsd meg gázolajjal, törölj szárazra mindent, hogy szennyeződés ne legyen benne.
2018. szept. 2. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!