Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mekkora távot tudsz "tisztán"...

Brain Storming kérdése:

Mekkora távot tudsz "tisztán" tekerni 1 óra alatt?

Figyelt kérdés

A válaszokhoz kérnék nemet, életkort, "stílust" (amatőr, sportoló, közlekedő, hobbibicajos, országúti/MTB/fixi/fekvő/tandem... stb.)

A "tisztán"-t természetesen úgy értem, hogy nem mezőnyversenyszituban, és nem is stéherezésben (traktor, thgk., autó, stb mögött), nem downhill-ezésben (hegyről le), nem is végig hátszeles pályán tekerésre...

Továbbá: nem is arra vonatkozik a kérdés, h mekkora átlagokat tudsz letekerni bizonyos távokon, mondjuk 5-10-15 stb kilométeren, vagyis nem az átlagsebességedre vagyok kíváncsi, mert az nem "tiszta" egy órás tekerés.

"Nem ér" az összeadott résztávok eredménye sem: vagyis tisztán egy óra tekerés nem egyenlő 6x10 perces résztávok eredményével, sem 2x30 perc eredményével, tehát a pihenővel megszakított eredmény sem "tiszta" tekerés.

Valódi, tiszta 1 órás eredményre vagyok kíváncsi.

(A kérdésem oka: világéletemben országútiztam, előbb 16-25 éves korom között, aztán igazán komolyan egy éve kezdtem újra. Most 39 éves vagyok, az egyórás csúcsom a mai napig 37,630 km. Jó lenne valami konkrét összehasonlítási alap.):o) )

#kerékpáros_1órás_egyéni_csúcs
2012. aug. 15. 22:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
37,6 kilométer/ óra az nagyon jó egyedül pláne ha nincs hátszeled.. síkon mentél ennyit? én egyedül ritkán tekerek :) ...
2012. aug. 15. 22:05
 2/13 A kérdező kommentje:

Igen, az idő 95%-ban egyedül megyek, ergo a magam eredményeivel kell küzdenem:)

Mondhatni totál síkon tekerek: Hódmezővásárhely környéke. Az országutaknak errefelé nagyon ritkán van akár 1%-os lejtése. A fenti idő teljesen friss. Olyan útvonalon tekertem, ami a szelet is kiegyenlítette, mivel oda-vissza tekertem: ami az egyik irányban szembeszél, az a másikban hátszél, stb.

A bevezetőben nem írtam, h persze 40 km/1 óra lenne a cél - meg is mondom, h miért. Kb 2003-4 táján sokat fórumoztam a SZKSC oldalán (akkor ott még volt fórum), és ott olyasmiket írtak, h ha majd 1 óra alatt tud vki menni 40 km-t, akkor már érdemes csatlakoznia vmi egyesülethez. Azóta persze versenyzek is, szóval tudom, h mi a relaitás - éppen ezért érdekelne mások ilyen eredménye.... ha van. Mert ahogy írtad is, általában ritka, h vki egyedül teker hosszúkat. Nekem sajnos olyan a munkám is, h amikor nekem van időm, akkor mások még dolgoznak :(

2012. aug. 15. 22:26
 3/13 anonim ***** válasza:

Áhh.. Hiába írnám le, nem vehetném fel a versenyt egy országútissal - hobbi MTB-sként.

Néha azért irigyellek titeket a sebességért. :)

2012. aug. 15. 22:50
 4/13 anonim ***** válasza:

Csatlakozz országúti egyesülethez ... pl szegeden

Én régen versenyeztem 80 kmet mentem mezőnyben simán bírtam velük, pedig egyedül kb 20kilót bírtam 40 kilós átlagra. igaz én triatlonoztam :)

Egyesületben jobban fogsz fejlődni és szerintem ha ilyen átlagra vagy képes bőven oké leszel :) am meg van sok amatőr ott is! Sok sikert pár éve én szegeden edzettem egyedül, csatlakoztam volna hozzád :D

2012. aug. 15. 22:57
 5/13 anonim ***** válasza:
Montival közlekedem, néha túrázok is, városban az órás átlagom 16-18 km (30/F), országúton 20-22. A kérdező eredményeit tekintve ez mondjuk nem túl releváns :)
2012. aug. 16. 11:10
 6/13 A kérdező kommentje:
De de - minden tiszta eredmény érdekel, ha valakinek van ilyen v számon tartja! ):o)
2012. aug. 16. 16:13
 7/13 Linkoln ***** válasza:

Szia.

18/F

5 hónapja rendszeresen kerékpározok, egyedül, alföldi vagyok, már minden igyekszem úgy csinálni ahogy a profik, az átlagom 36km/h. Outival természetesen.

2012. aug. 16. 18:42
 8/13 A kérdező kommentje:
Hogy érted azt, h "úgy, ahogyan a profik"?
2012. aug. 16. 22:18
 9/13 anonim ***** válasza:

Ugyan ez változó, de általában 1 óra alatt 20km, 100-400m közötti szintmászásokkal, földútakon (sajna sok a porhomok, van hogy 5-10 centi olyan 100-200m tolás, de remélem ez nem piszkolja be eredményt),montival, hobbi/edzés szinten 14/f

Késöbb szeretnék versenyezni is :)

2012. aug. 16. 23:41
 10/13 anonim ***** válasza:
Országúton, túrabringával 33 km körül van a rekordom, de ez nagyon kiemelkedő, egyszeri eredmény volt, általában 25 km fölötti eredménynek már nagyon örülök, és ritkán jutok egyáltalán 30 közelébe. Mondjuk általában nem feszülök azon, hogy mérjem.:)
2012. aug. 17. 06:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!