Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért akad el a lánc hajtás...

Miért akad el a lánc hajtás közben?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

9-s sebességű rendszernél az első fogaskerék hajtóműnél egy bizonyos pontos elakad a lánc.

Deore 9 sebességes rendszerhez való láncom van.

Prowhell hajtóművem van.

[link]

Néztem és semmilyen fizikai ellenállást nem találtam ami miatt a láncot nem engedi el egy ponton.

Be műszer olajoztam az egész láncot, kicsit csavarhúzóval megfeszítettem, hogy hátha nem tág eléggé, de továbbra is amikor hajtok, egy bizonyos ponton nem engedi el a láncot és viszi tovább magával a másik alá gyűri.

A lánc minden irányba könnyedén el tud mozogni. Semmi szorulás.

Talán a hajtómű fogaival van valami baj?

#lánc #hajtómű #Prowheel #9 sebesség #deore lánc
2012. júl. 23. 13:26
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem egészen tiszta nekem az, hogy "elakad". Mit csinál pontosan?
2012. júl. 23. 13:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy túlságosan meg van nyúlva a lánc, és a benne lévő csap rászorul a lánctányér egyik fogára?
2012. júl. 23. 13:36
 3/8 -Fremen- ***** válasza:
Ha tennél fel videót, érthetőbb lenne. Az is fontos, hogy a lánc ugyanazon pontján akad el, vagy csak idővel. Meg kel figyelned, mi köze hozzá, mert ha ezekhez nincs köze, akkor valóban az lesz, hogy a lánc nincs "szinkronban" a fogakkal. Nyilván a fogak és a lánc is kopik, nyúlik is, szóval idővel elállhat ilyen.
2012. júl. 23. 18:05
 4/8 anonim ***** válasza:
Hogyha a lánc össze van szorulva , akkor a váltó görgőknél is akadnia, vagy legalábbis ugrania kéne.Nincsen esetleg egy fog elferdülve a lánctányéron?
2012. júl. 23. 19:46
 5/8 A kérdező kommentje:

A lánc teljesen új.

9 sebességes deore lánc. Ch53.

A lánc ez bizonyos pontnál akad el, ahogyan odaér a lánc elakad a lánc-sem odatapad a fog közé és nem ereszti el. Kicsit meg kell rántani, hogy elengedje. De csak annál a lán szemnél. Ha jól nézem itt rajtam össze a láncot, ennél a pontnál.

A hajtókar az régi, 1 évet használtam a másik rendszeren.

2012. júl. 24. 01:30
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát ha egy bizonyos láncszemnél történik ez, akkor a lánc a hibás. Ha egy bizonyos fognál a lánctányéron, akkor a lánctányér.
2012. júl. 24. 10:23
 7/8 Alex Fly ***** válasza:
Ööö...új a lánc. És a hajtómű ill. racsni nem kopott el? Mert akkor az új lánccal lehetnek gondok...
2012. júl. 24. 11:50
 8/8 A kérdező kommentje:

Teljesen új minden, a hátsó fogaskoszorú, racsni, váltó, első váltó, most már az első hatómű is. És ezzel nem tapasztalok ilyen problémát.

A másik hajtóművet nézegetve el volt törve egy ponton, ezt észre sem vettem.

Most minden szuperál szerencsére!

Nagyon szépen köszönöm a gyors és segítőkész válaszokat!

Tényleg nagyon szépen köszönöm!

2012. júl. 24. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!