Miért akad el a lánc hajtás közben?
Sziasztok!
9-s sebességű rendszernél az első fogaskerék hajtóműnél egy bizonyos pontos elakad a lánc.
Deore 9 sebességes rendszerhez való láncom van.
Prowhell hajtóművem van.
Néztem és semmilyen fizikai ellenállást nem találtam ami miatt a láncot nem engedi el egy ponton.
Be műszer olajoztam az egész láncot, kicsit csavarhúzóval megfeszítettem, hogy hátha nem tág eléggé, de továbbra is amikor hajtok, egy bizonyos ponton nem engedi el a láncot és viszi tovább magával a másik alá gyűri.
A lánc minden irányba könnyedén el tud mozogni. Semmi szorulás.
Talán a hajtómű fogaival van valami baj?
A lánc teljesen új.
9 sebességes deore lánc. Ch53.
A lánc ez bizonyos pontnál akad el, ahogyan odaér a lánc elakad a lánc-sem odatapad a fog közé és nem ereszti el. Kicsit meg kell rántani, hogy elengedje. De csak annál a lán szemnél. Ha jól nézem itt rajtam össze a láncot, ennél a pontnál.
A hajtókar az régi, 1 évet használtam a másik rendszeren.
Teljesen új minden, a hátsó fogaskoszorú, racsni, váltó, első váltó, most már az első hatómű is. És ezzel nem tapasztalok ilyen problémát.
A másik hajtóművet nézegetve el volt törve egy ponton, ezt észre sem vettem.
Most minden szuperál szerencsére!
Nagyon szépen köszönöm a gyors és segítőkész válaszokat!
Tényleg nagyon szépen köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!