Hány km. -t tud biciklizni egy tíz éves gyerek egy biciklitúrán naponta, ha nem fiú és nem izompacsirta?
10 évesen tesómmal együtt (lány) simán lebicajoztunk 40 km-t.
És ezt persze nem váltós bicajon és nem alföldön!
Amúgy ha nem fiú a gyerek akkor ugye lány? (most remélem hogy erre igen lesz a válasz, bár manapság már sose tudni)
Ha a kérdésben az van, hogy naponta, akkor én úgy értelmezem, hogy nem egynapos a túra.
Szerintem 20 km elég egy napra, hogy másnap is legyen kedve biciklire ülni!
Amúgy sokban függ a biciklitől, a tereptől és attól, hogy szokott-e biciklizni egyébként!
De annyit fog tudni pontosan, mint a többiek!
Én sem lány vagyok, de 10 évesen, már imádtam biciklizni, bár nem voltam izompacsirta, nyaranta apukámmal minden nap mentünk ki délután a szőlőjébe melózni, főleg ő melózott amíg én csurikra lődöztem csúzlival:P
oda vissza 40km, de általában ilyen fél háromnegyed órákat vertem rá apámra... odafele nem volt gond, csak hazafele volt uncsi, hogy a ház előtt meg kellett várni aput, hogy anyu meg ne tudja, hogy egyedül száguldoztam az országúton...
7 éves gyerekkel 3 napos túrára napi 30 km-t tervezünk sík terepen, burkolt úton.
Nagyon függ attól, hogy szokott-e biciklizni, mennyit szokott, és hogy lesz-e hozzá kedve. Szerintem egy átlagos, nem elhízott tízéves lány fizikailag bírna 50-60 km-t is (persze nem hegyen), de nem lenne hozzá kedve, motivációja. Ha háborúban menekülni kéne, ennél többre is képes lenne.
Minden viszonylagos. Előbb ezeket kéne tudni:
Szokott biciklizni?
Szeret is biciklizni?
Milyen bringája van, hány colos, milyen gumikkal, váltóval?
Sportos vagy tunya a lány?
Hány napos a biciklitúra?
Sík terepen lesz vagy dombos terepen vagy a hegyekben a biciklitúra?
Támpontként:
Tisza-tónál, vízszintes terepen a 7 és 9 éves (vézna!) gyerekeim 40 km-t tekertek 1 nap. A kicsinek 20"-os, a nagynak 24"-os kerekű biciklije van, váltós mindkettő, mountain bike gumikkal. HA minden nap tekertünk volna, a kicsi nem bírta volna a napi 40 km-t, a nagy igen.
Ha válaszolsz a fenti kérdésekre, többet is tudunk segíteni. :-)
8 éves korom óta minden évben mentünk biciklitúrára, 1 hetesek voltak, az év többi részében nem tekertünk semmit.
Napi 40-60 km simán megvolt. Nem verseny volt hanem kényelmes tekerés, közben városnézés, ebédelgetés, ilyenek.
"A "nem fiú"-t magyarul úgy mondják, hogy lány."
Nem egészen. Mostanában kérdőíveknél így szokták:
férfi,
nő,
nem bináris
Szóval ha nem fiú az még nem feltétlenül lány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!