Mit gondolsz arról, ha a szülők naponta leellenőrzik a gyerek házi feladatát, ha már nagy?
Mit gondolsz róluk? Szerinted ez helyes?
Van a szülőknek energiájuk (idejük is nagyjából) rá.
Most 5-esek az ikreim. Nem tervezek ezzel felhagyni. Túl nagy a szigor? A tolltartójukat/táskájukat is minden nap rendbe tetetjük velük. Nem nyomasztja ez őket, még (?).
Elsősorban anyák és normális, nem a lusta/hanyag diákok véleményére lennék kíváncsi.
Köszönöm előre is!
Szerintem általános iskolában ez még teljesen normális és erre szükség is van.
Presze nem terror jelleggel,hanem inkább együttműködve velük.
Ha a szülő figyel ezekre a dolgokra akkor szerintem a gyerekek jobban tanul(hat)nak,persze azért egyéni képességektől is függően.
A házi felaldatot meg kell írni, és be kell pakolni másnapra.
Ha ez megvan, akkor rendben van,lehet mással foglalkozni.
Én egyetértek, nem hagynék fel egy jó darabig.
Általánosban biztosan nem.
Szerintem ez tök jó :)
Én imádtam, hogy Anyu kikérdezte a leckét, felmondhattam a megtanultakat és ha kellett, segített. Ez általánosban végig így volt, gimiben persze már csak akkor, ha én akartam. Mikor érettségire készültem, akkor is sok tételt, amit nehéznek találtam, felmondtam neki :)
Én is úgy tervezem, hogy majd együtt tanulok a gyermekeimmel (még csak 1,5 éves a másik a pocakban még) én ezt fontosnak tartom. Persze nem akarom majd rájuk erőszakolni magam, meglátjuk, mi lesz az igényük :)
Ez nem szigor, ez egyszerűen "csak" törődés a saját gyermekeiddel, ami mondjuk 10 évvel ezelőtt még normális volt, ma már a "rohanó világban" ritka.
Szerintem jó dolog ha egy szülőnek 5-ben is még van erre energiája.Szerintem sokkal jobb dolog az ha kis időt rászánsz a gyerekkel a feladatra mint hogy az órán döbben rá arra hogy tök rossz leckét csinált és egy mukkot nem ért az egészből.Főleg mivel felsőben már gyakran előfordulnak a házi anyagából irt röpdogák.A táska rendbetétele is nagyszerű dolog nekem már számtalanszor került elő több hónapos zöldülő szendvics a cuccaim közül.:)
13/L
Köszönöm, mindenkinek zöld kéz.
Utolsó: értem. Persze már nem úgy ellenőzöm a házit, mint 2. osztályban, de átnézem (velük együtt, egy asztalnál).
Csak féltem őket itt a kamaszkor határán, mert az osztálytásak közül nagyon kevés, akik tanulnak is.
Trendi nem elolvasni a kötelezőt, utálni a tesit, és inaktívnak lenni tánc- és dráma órán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!