Mennyi időt töltesz 1 éves gyerek tanítgatásával naponta?
Konkrétan nem tanítom, hanem csak mondom neki, hogy mikor mit csinálunk. próbálom megmutatni, hogy mivel hogy kell játszani (ami általában nem érdekli :))
Ja és a képeskönyvben mutatom hogy mi micsoda és kérem hogy mutassa meg saját magán is (pl itt a maci szája, neked hol van a szád? anyának hol az orra? ilyesmiket)
Deákné B. Katalin: Anya, taníts engem! című opusza az alap, bár néha fenntartásokkal, helyenként igencsak elavult (pl. 8 hónapos baba játsszon kimosott májkrémes dobozzal meg stoppolófával).
Az én 11 hónapos fiam de. 8-13-ig, du. 15:30-20:30-ig van fent. Ebből a 'tisztán' rá szánt idő (tehát semmi házimunka, telefonálás stb.) kb. napi 1-1,5 óra, változó. Ezalatt sokat mesélünk, nagyon szereti a leporellókat, valamint sok játék: labázás, formabeillesztő, fogócska-kukucsolás, toronyépítés, franciaágyon dögönyözés, ilyesmi.
hát ha nem is konkrétan tanítgatással, de vele foglalkozom egész nap, amíg apa meg nem jön, utána vagy ő, vagy mindketten foglalkozunk vele
kedves 2. válaszoló! nem kötekedni akarok, ne érts félre, csak nekem fura amit írsz, 10 órát van fent a babád egy nap, és ebből 1-1,5 órát foglalkozol csak vele, akkor ő mit csinál a maradék 8,5-9 órában? mert nálunk ilyet el sem lehetne képzelni, én egyáltalán nem tudok házimunkát csinálni napközben, mert ő nem engedi, nincs el magában, és vele kell lenni, megfogja a kezem és húz (16 hónapos)
Kedves utolsó!
Nem veszem kötekedésnek. Nekem az a fura, hogy nem tudsz házimunkát végezni mellette.
Mi együtt teregetünk (kidobálja a lavórból a vizes ruhát, de néha már odaadja ha kérem), együtt húzunk tiszta ágyneműt (ő addig hempereg az ágyon és kacag), együtt főzünk (ő addig az etetőszékben ül és 'főz', vagyis fakanállal, műanyag edényekkel játszik), együtt megyünk vásárolni, piacra stb. A 1,5 órát úgy értettem, hogy a fentiek közül semmit sem csinálok, CSAK rá figyelek. Nyilván az alvásidőn kívül 3 méteres körzetemben van az én fiam is, nem várom el tőle, hogy órákig játsszon egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!