Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ha kicserélem a vastag, terep...

Ha kicserélem a vastag, terep gumit vékony gumira, akkor jelentősen megnő az átlagsebességem?

Figyelt kérdés

Most a vastag terepgumit kb 2 báron használom ha vennék vékonyabb külsőt sztem raknék bele 3-4 bárt is.

Nyáron szeretnék elmenni messzeb is bicajjal mint a környező faluk de nem akrom 25-30km/h-val végigvánszorogni az utat.

Segíthet ezen a vékony gumi?

2012. jún. 21. 23:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Meg kell tanulnod pörgetni is.
2012. jún. 23. 08:19
 12/20 Linkoln ***** válasza:

Nem akarok zürt de elég érdekes lenne ha egy kis gumicserétől lazán tartanád a 35öt úgy hogy addig a 25 ment, mégegyet cserélsz mondjuk pályagumira és mehetsz a világbajnokságra....

Versenyszerűen kerékpározok, nagyon kicsit ingadozik az átlagom midnennap tekerek 50kilóméteren kisebb mint 1 perc az eredményem szórása naptól függően, mindegy hogy éppen 5baros a nyomás vagy épp 10re felpumpálom mind csak egy kicsit számít, rengeteg részből áll a hajtás, mind a technika mind a légzés, táplálkozás, beállítás geometria súly minőség stb, de mind csak egy rész eggyütt adnak elég szép javulást, de nemfogsz tőlük 40el sem menni!

A 40 sok azért már edzeni kell, és én országútiról beszélek, mountain bikeval 35 az nagyon szép lenne d eha mindent megtennél sem hiszem hogy nagyon elérnéd egy kicsit edzeni kell hozzá.

A gumi cseréje egy szelet a tortából, ne várj csodát továbbra is ezt mondom 1-2 km/h közt lesz.

2012. jún. 23. 10:43
 13/20 anonim válasza:
Én nem akarok senkivel sem kötözködni, de nekem meglepő, hogy dobáljátok a 35-40 km/h-ás átlagsebességeket. Csak viszonyítási alapnak az idei Giro szakaszain átlagosan 42-44 km/h-ás átlagot tekertek. (Persze nem időfutamon, de nem is hegyi futamon, a hegyi szakaszokon, például a 20-ason az átlag 31 km/h alatt maradt) Itt profi kerekesekről beszélünk (Hesjedal, Scarponi, Basso stb.) Ezt csak mellékesen írom, hogy tisztában legyünk a sebességekkel. Ők mind 23 mm széles gumikon tekernek, egy montin ennek legalább a duplája a szélesség, ami nagyobb tapadással jár, ergo sokkal nagyobb erőkifejtés kell ugyanazon tempóhoz. Szerintem örülhetnél annak is ha 25-öt stabilan tudod tartani, főleg ha néha beköszön egy-egy emelkedő. A magasabb nyomáson való használat jó ötlet lehet, nyerhetsz vele max. 1-2 km/h-át, de többet nem. Slicket is rápakolhatsz, a lehető legvékonyabbat, amit még fel tudsz pattintani a felnidre. Ha ezeket megcsinálod, akkor tartani fogod a 30-at. Persze lehet gyorsabban menni, de egy 100 km-es túrán örülhetsz, ha az átlagod 30 lesz, tartósan nem fogod bírni a tempót. Ezeken kívül, ha esetleg még nincs, akkor rakhatsz egy SPD pedál a bicajra, így a teljes tengelyfordulaton át tudod adni az erőt, nem csak tolni tudod a pedál, hanem húzni is. ( enélkül csak mindössze az erőd kb. 40%-át tudod átvinni az útra)
2012. jún. 23. 13:08
 14/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat sokat okosodtam!

Én az átlagsebességet úgy gondoltam, hogy mondjuk egy 10km-es egyenes kicsit emelkedő aszfaltozott szakaszon nem megyek 25km/h alá. Pl városba az átlagsebességem 20km/h bár ott nem az a célom, hogy gyors legyek ha mondjuk haverokkal bicajozok.

De úgy döntöttem, hogy veszek mégiscsak vékonyabb kereket ha már könnyeb tekerni az is megéri. Ha nem is a sebességem gyorsul de lehet, hogy 50km helyett meg tudok tenni 60at, mert könnyeb lesz tekerni.

2012. jún. 23. 14:11
 15/20 Linkoln ***** válasza:

Ez több mint valószínű, a hosszútávhoz elengedhetetlen a kemény kerék, illetve az spd pedál tényleg jóötlet, már csak azért is mert mikor nagyon elfárad a lábad az egyhangú lefelé taposásban egy kicsit másíthatsz a hajtástechnikádon, pl alsó és felső holtponton is erőt fejtessz ki és úgy kisebb erővel kell lefelé taposni.

Spd nagyon jó és nélkülözhetetlennek tartom. (bár nekem lookos de az ink outikhoz való :D)

2012. jún. 24. 10:29
 16/20 anonim ***** válasza:
Simán lehet 25-ről 35-re javulni a slickkel! Csak nem kell átállítani az órában a kerékméretet! :-)
2012. jún. 25. 13:13
 17/20 A kérdező kommentje:

Sajnos ma romlott el az órámXD

az a pedál milyen? hogy van rajta ilyen pánt féleség?

2012. jún. 25. 18:21
 18/20 Linkoln ***** válasza:

A lényege hogy van a cipő alján egy ún. stopli amivel ha rálépsz a pedálra akk belepattan, és nemtudod kihúzni felfelé, csak ha oldalra elfordítod a lábad.

Nagyon szorosan bennevan a stopli a pedálban, nem lötyög, a cipő pedig szorosan a lábadra van szíjazva szóval olyan mintha a lábad lenne a pedál, mintha a kerékpár része lennél, eggyütt mozogsz vele nagyon jó cucc.

2012. jún. 26. 18:32
 19/20 A kérdező kommentje:
Mennyiért lehet kapni? Mert a mostani pedálom se szívesen cserélném le.
2012. jún. 26. 20:34
 20/20 Linkoln ***** válasza:

Nem olcsóak.

Ha bugázol egy pedált aminek az egyik fele sima taposópedál a másik fele pedig spd-s akkor lenne a legjobb, de cipőt ígyis úgyis kell venni külön.

Egy pedált hazsnáltan szerintem 4000körül fogsz találni, egy cipőt stoplival meg kb 6000alatt használtan nemfogsz, tehát egy jó 10esből már lehet találni használtan.

2012. jún. 27. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!