Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ha kicserélem a vastag, terep...

Ha kicserélem a vastag, terep gumit vékony gumira, akkor jelentősen megnő az átlagsebességem?

Figyelt kérdés

Most a vastag terepgumit kb 2 báron használom ha vennék vékonyabb külsőt sztem raknék bele 3-4 bárt is.

Nyáron szeretnék elmenni messzeb is bicajjal mint a környező faluk de nem akrom 25-30km/h-val végigvánszorogni az utat.

Segíthet ezen a vékony gumi?

2012. jún. 21. 23:13
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
igen, könnyebb lesz tekerni
2012. jún. 21. 23:19
 2/20 A kérdező kommentje:
DE kb mennyivel könnyeb?:D mert nekem most se esik nehezemre :D
2012. jún. 21. 23:28
 3/20 anonim ***** válasza:

35km/h átlagsebességeket profik tolnak hosszútávon, szóval azt eléred az már nagyon jó...

amúgy igen könnyebb lesz tekerni, de hogy mennyivel az nem csak a gumitól függ uh ezt nem lehet megmondani...

2012. jún. 21. 23:44
 4/20 anonim ***** válasza:

HA volt valaha motorod, főleg itt ETZ-re gondolok, amikor még menő motor volt, a fiatalok elő szeretettel raktak fel pályagumit hátra a jobb tapadásért. 80-at alig ment szerencsétlen motor, a saját gumijával 110-120 körül tudott.

Autónál is ez a helyzet, minél szélesebb gumit teszel föl, annál tovább növeled a tapadási súrlódást, a motornak jobban kell erőlködni, növeli a fogyasztást és rontja a végsebességet is, viszont stabilabb és jobban tapad.

2012. jún. 22. 08:28
 5/20 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, de ezt tudom:D
2012. jún. 22. 09:31
 6/20 anonim ***** válasza:

Akkor?

Itt te vagy a motor. Ugyanakkora erő kifejtésénél magasabb sebességet fogsz elérni, mint vastag gumival.

2012. jún. 22. 09:36
 7/20 Linkoln ***** válasza:

Ne várj csodát, 25-30al végigszorongni nem lesz rossz.

Alig fogod észrevenni az átlagban, inkább csak észleled hogy könnyű.

Mit gondolsz ha átváltanál 15bar nyomasos 18mmes időfutambringára, ami mondjuk 6 kiló 70el tekernél?

Most az hogy 3-4 kőkemény baros nyomas lesz egy kicsit vékonyabb gumiban nem sokat fog nyomni

örülj ha 1km/h val megtolja az átlagod, de szerintem annyit nem fog.

Nem kedvtörőnek mondom de ez az igazság.

2012. jún. 22. 20:49
 8/20 Linkoln ***** válasza:
Ha mondjuk egy 28mmes gumit felteszel és legalább 4-5barral felpumpálod hosszútávon jobb lesz, kicsit kiegészítve magam, de akkor is 1-2 km/h átlagnövekedés közé tenném be az emelkedést.
2012. jún. 22. 20:51
 9/20 A kérdező kommentje:
De akkor ezek szerint nem is éri meg újat venni? Elég ha belefújok még 2 bárt?
2012. jún. 22. 20:57
 10/20 anonim válasza:
Szia, én ezt tettem, amit te tervezel. Terepgumival nekem is olyan 25 volt az utazóm, 30 már nehéz volt. én hátul 4, elől 3,5 barral használtam. Most tavasszal vettem egy defektvédős conti sportcontactot, ami elől 32, hátul 42 mm vastag. Elől 6, hátul 6,5 bar van benne, kisujjból tartom a 35öt. A 2 bar még terepbe is kevés. Nézd meg a külső oldalán, hogy mennyit bír. 80 psi az 5,5 bar (papíron ennyit bírna a contim), 60 psi az 4 bar, 45 psi az 3 bar. (tehát 15psi 1 bar.) Célszerű minél jobban felfújni, főleg városban, olyan utakon, ahol autó is jár. Nem is csak a sebesség miatt, hanem amiatt is, hogy a felni ne csípje oda a belsőt egy kátyú/padka esetén (defekt), és hogy amúgy se üssön fel a felnidig, mert elütheti a fékfelületet púposra, és akkor dobhatod ki a felnit. Bármi kérdésed van, priviben megtalálsz.
2012. jún. 23. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!