Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyi idő múlva fogok hozzász...

Mennyi idő múlva fogok hozzászokni, hogy kerékpárral járok dolgozni? Eléggé dimbes-dombos az út és 25 perc oda. Vissza is ennyi, de nehezebb, mert több az emelkedő. Tavaly is jártam kb.2,5 hónapot, de nem sikerült beleedződnöm rendesen.

Figyelt kérdés
Járok edzőterembe is folyamatosan. Tavaly abbahagytam 1 hónapra, mert nem ment egyszerre a bicajozás és az edzés. Úgy látom, gyenge vagyok. Mikor fogok erősödni? Most 1 hónapja járok bicajjal dolgozni, edzeni meg még mindig heti 3-szor járok.
2012. jún. 13. 12:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Most ezt tényleg nem azért írom, mert "keménygyerek" lennék, de szerintem azt a 25 percet ki kéne akkor bírnod ha mindenhova bicajjal jársz meg hosszab túrákat is csinálsz. Én majdnem 100kg-val napi 1-1.5órát tekerek és nem megerőltető.
2012. jún. 25. 18:32
 12/13 A kérdező kommentje:
Igazából azt a részt nem bírom, amikor a völgyön keresztül megyek, mert ugye mindkét irányból van emelkedő. Hazafelé rosszabb, mert amúgy is emelkedik idefelé az út. Ezt nem bírom megszokni, az emelkedőket. Előbb-utóbb menni fog?
2012. jún. 25. 23:15
 13/13 anonim ***** válasza:

2,5 hónap alatt szerintem már simán hozzá kéne szoknod, úgyhogy lehet, hogy valami nem egészen kerek.

Arra nem válaszoltál, hogy szoktál-e nyújtani. Én azt tapasztaltam, hogy ha nem nyújtok néha, akkor pár hét után egyre lassabban tudok csak menni. Te is írtál ilyen tüneteket.

Az, hogy kisebb fokozatba kapcsolsz, önmagában nem jelent semmit. Az optimális fordulatszáma a lábadnak olyan 70-120 teljes fordulat percenként. Lehet, hogy kezdetben túl erős fokozaton másztad az emelkedőt, és most jobban érzed, hogy mi az ideális áttétel. Egyébként ezt sebességmérő nélkül is meg tudod számolni, ha van pl. karórád, ahol az egy percet figyeled.

2012. jún. 27. 23:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!