Hagyományos középcsapágyat lehet cserélni monoblokkra?
Igen. Kivéve abban az esetben, ha a hagyományos alatt arra a nagyon-nagyon régi fajtára gondolsz, ahol a középcsapágyház nem menetes, hanem abba kellett beütni a csészéket, és kívülről ment be a kónusz. A kompatibilitást majd a boltban elmondják neked. (a legtöbb mostani olcsó montiban, (trekking, holland, vagy akármilyen stílusú gépben)többnyire shimano-kompatibilis négyszögtengelyes 68mm-es angol menetes középrész van, ilyenekhez pár ezer forintért lehet venni. A tengelyhosszra is figyelj.
Lényeg a lényeg: lehet, a szervizben kicserélik neked, és akkor jó lesz.
Én eddig az összes kerómban monoblokkra cseréltem a kónuszosakat.
Ebből már tudod a választ...
ui.: ennél a modellnél a gyenge láncszem a bal oldali csésze, ami műanyagból van, és szereléskor esetleg el lehet repeszteni, vagy ledarálni a fogazatát, ha nem vigyázol. Ilyen esetre lehet külön is kapni, de egy ezressel drágábban olyat kapsz, amelynél ez az alkatrész fémből van. Ilyen négyszögtengelyes monoblokkokat 2-5000 forint között lehet kapni, tömített ipari csapágyakkal. Én ezért szeretem jobban, mert esőben is tekerek, és a hagyományos kónuszos-csészésbe befolyt a víz, a sár, kimosódott a kenőanyag, és pár hét után hülye hangja lett, ahogy a homokszemeket őrölte :P
Ha otthon akarod szerelni, szerezz be egy hajtókar-lehúzót, egy nagymértékben megkönnyíti az életedet, és egy monoblokk behajtót, mindkét szerszám darabja olyan 1500-2000 forint. Csak egyszer kell megvenni. Főtengely-csavarból imbuszosat javasolnék, bár tökmindegy, csak a hatlapfejűhöz 14-es dugókulcs kell, ha van otthon olyan, akkor mindegy (bár útközben, ha észreveszed, hogy kilazult-ha jól van szerelve ez nem fordul elő de ki tudja-, akkor könnyebb magaddal hurcolni egy zseb-imbuszkészletet,mint egy krovát - ízlés dolga.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!