Balaton körbetekerésre,hogy készüljek?
Mindenképp 1 napon belül szeretném letudni.
Honnan induljak és merre menjek?
Ősz elején tervezem. Mert most még gyenge vagyok, a nyár nagyon off lenne,nem megsülni akarok.

Kérdés, mennyit biciklizel most. Ha megvan a heti 200 km, akkor nem lesz gond. Ha kevesebb, akkor kezdd el feltornászni a távokat. Nem kell 150-200 km-eket menni, elég ha hetente 3-4 alkalommal mész egyszerre 40-50 km-t.
Ha nem akarsz sötétben tekerni, érdemes nyár végére, ősz elejére tenni, akkor kb. 12-13 óra világosággal számolhatsz, vagyis 10-11 órád lesz a teljes körre + megállások (kaja, stb).
A másik kérdés a bicikli. Legyen megbízható, karbantartott és aszfaltra való. Egy 20 kilós trekkinggel vagy 15 kilós vastag gumis montival nehéz lesz, egy 10-11 kilós országútival vagy fitnesszel könnyebb. Nagyon vékony gumi se lesz jó, mert az útminőség nem a legjobb, főleg az északi parton. Én 32mm-es gumival szerelt országútival csináltam, azzal el lehetett menni mindenhol.
Fontos, hogy jól legyen beállítva minden. Ha 40 km után kényelmetlen a nyereg vagy megfájdul/zsibbad a térded, vállad, csuklód, akkor azzal nem fog menni a 210 km. Youtube-on rengeteg videó van a beállításokról vagy elmehetsz bikefitre is, ahol beállítják neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!