Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogyan növelhetem jelentősen...

Linkoln kérdése:

Hogyan növelhetem jelentősen az átlagom kerékpározással?

Figyelt kérdés

Van 100ezer+-30ezer ftom kerékpárra, beállítanám finoman a stílusomhoz, de egy jó kerékpár mennyit számít? 0.5-2km/h? Amugy fogalmam sincs. Most egy 7 000ftos koskormányos vasvázas kerékpárom van, nemakarom ráfogni hogy majd a jobb bringa sokat nyom, mert kétlem :D Ezért kérema véleményete, mivel toljam fel a tmepóm? Mindenre készvagyok, edzés, étrend, protein, jóga XD

(Egyébként 17éves vagyok és 183cm, 65kilógramm, zsír nemigazán van, 27km/h az átlagom hosszútávon (50-100km) de egy 32-35öt eltudnék fogadni :D (ami tudom hogy rengeteg, mert 20 fleett egyre erősebben számít a légellenállás meg minden..)

2012. márc. 5. 13:58
 1/4 z o l i ***** válasza:

ha jó a csapágyazás (hajtás és agy puhán, sokáig forogjon) merev a konstrukció, minőségi a kerék/gumi kombó akkor a gép hozza az alkalmas formát arra, hogy jó átlagot fuss (illetve tekerj).

Te pedig minél többet tekerj síkon (km gyűjtés) 42/16 jó láberősítő. A kardió edzésre állj rá (futás ajánlott), hogy a hosszan tartó monoton terhelést sokáig bírd.

A legjobb ha adott távot mindig egy picivel magasabb átlaggal futod - de mindig csak annyira amennyit érzel, hogy még bírni fogod (max pulzus 90-95%-án) soha ne maxon mert akkor kifulladsz.) Érdemes mászásokat is beiktatni - kisebb távon, de jobban meggyűri az embert (:

...szezonkezdésnél látványosan javul az eredmény; sok sikert

2012. márc. 7. 17:31
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Szóval azt mondod, hogy ne maxon tekerjek mert akkor kifulladok? Mondjuk igaz, de mégis folyton széttekerem a tüdőm, aztán lelassulok eléggé egy darabig aztán megint, bár láttam hogy senki sem így csinálja... :D

Értem, és mit gondolsz mennyit számít egy jó kerékpár?

Mostanában finomítom hogy olyan magas legyen ülés, kormány, olyan szögbe ami a legjobb stb, de ez full karbon kerékpárral sem lesz más, csak maximum könnyebb, de az mennyit emel kb?

2012. márc. 7. 20:15
 3/4 z o l i ***** válasza:
értelemszerűen ha könnyű a bringa az előny (pl.:jobban gyorsíthatod). A lényeg mint fentebb írtam, ha a hajtás merev és jól csapágyazott, az agyak szintúgy, s az egész konstrukció merev (hogy a tekerés ne vesszen kárba a hajlítgatással) akkor a gép hozza azt az alapot ami a jó teljesítményhez kell. Természetesen a pontos, jól beállított (így a méretek is, váz méret, nyereg-stucni helyes beállítása) bringa ugyanannyira fontos - ebben sok bringás fórum segítségedre lehet. A karbon jobban nyeli el a rezgéseket, kevésbé merev mint pl. egy acél - sokan azért is szeretik az acélvázat mert egy jó applikációval tökéletesen érezni az utat, és sokan éppen ezért nem. Ha karbont szeretnél akkor érdemes újat (én kissé idegenkedem tőle, mivel nem szezonra használok egy gépet, ezért a tartósság fontos számomra - ez persze nem azt jelenti, hogy a karbonok szétesnének 4-5év múlva, de egy jó acél az 20év múlva is az, ez biztos)
2012. márc. 7. 21:29
 4/4 z o l i ***** válasza:
bocsánat, elírtam. fordítva helyes. a karbonra érvényes amit az acélra írtam; és fordítva
2012. márc. 7. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!