Hogyan növelhetem jelentősen az átlagom kerékpározással?
Van 100ezer+-30ezer ftom kerékpárra, beállítanám finoman a stílusomhoz, de egy jó kerékpár mennyit számít? 0.5-2km/h? Amugy fogalmam sincs. Most egy 7 000ftos koskormányos vasvázas kerékpárom van, nemakarom ráfogni hogy majd a jobb bringa sokat nyom, mert kétlem :D Ezért kérema véleményete, mivel toljam fel a tmepóm? Mindenre készvagyok, edzés, étrend, protein, jóga XD
(Egyébként 17éves vagyok és 183cm, 65kilógramm, zsír nemigazán van, 27km/h az átlagom hosszútávon (50-100km) de egy 32-35öt eltudnék fogadni :D (ami tudom hogy rengeteg, mert 20 fleett egyre erősebben számít a légellenállás meg minden..)
ha jó a csapágyazás (hajtás és agy puhán, sokáig forogjon) merev a konstrukció, minőségi a kerék/gumi kombó akkor a gép hozza az alkalmas formát arra, hogy jó átlagot fuss (illetve tekerj).
Te pedig minél többet tekerj síkon (km gyűjtés) 42/16 jó láberősítő. A kardió edzésre állj rá (futás ajánlott), hogy a hosszan tartó monoton terhelést sokáig bírd.
A legjobb ha adott távot mindig egy picivel magasabb átlaggal futod - de mindig csak annyira amennyit érzel, hogy még bírni fogod (max pulzus 90-95%-án) soha ne maxon mert akkor kifulladsz.) Érdemes mászásokat is beiktatni - kisebb távon, de jobban meggyűri az embert (:
...szezonkezdésnél látványosan javul az eredmény; sok sikert
Köszönöm.
Szóval azt mondod, hogy ne maxon tekerjek mert akkor kifulladok? Mondjuk igaz, de mégis folyton széttekerem a tüdőm, aztán lelassulok eléggé egy darabig aztán megint, bár láttam hogy senki sem így csinálja... :D
Értem, és mit gondolsz mennyit számít egy jó kerékpár?
Mostanában finomítom hogy olyan magas legyen ülés, kormány, olyan szögbe ami a legjobb stb, de ez full karbon kerékpárral sem lesz más, csak maximum könnyebb, de az mennyit emel kb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!