16 évesen még nem tudok bicajozni, nagyon gáz?
Nem gáz, nálunk sokan vannak, akik nem tudnak, pedig nem 16 évesek, énis nagyon későn tanultam meg, soha nem volt egyensúlyérzékem hozzá, aztán egyszercsak egy picike lejtőn elkezdtem legurulni, és hirtelen felraktam a lábam, elkezdtem tekerni a pedált, és hirtelen rájöttem, h ráéreztem:D (ez 14 éves koromban volt) :D
Olyan emberrel még nem találkoztam, akinek ne sikerült volna előbb vagy utóbb. Türelem! :))
Nem az, de bizonyára akadnak olyanok, akiknek jól esik a másikat kinevetni, piszkálni bármiért.
Szerintem elég, ha eleinte csak lábbal lököd magad, és megpróbálsz egyensúlyozni a következő lökésig. Minél nagyobb lendületben vagy, annál könnyebb egyenesben tartani. Kezdésnek egy kisebb bicikli kell, pl BMX, vagy alacsony nyereg, hogy leérjen a lábad.
Csak akkor nem tudod megtanulni, ha valami nagyobb gond van az egyensúly érzékeddel, de valószínűleg nem erről van szó, ezek mind fejleszthető dolgok, hiszen a járáshoz is kell egyensúly.
10 éves koromban volt utoljára bringám. Aztán úgy 19-20 lehettem, mikor vettem egyet. Gyakorlatilag meg kellett újra tanulnom, de tudtam, hogy tudtam...
Most már úgy gondolom, hogy nem számított sokat a gyerekkori bringázás, hiszen fékezni sem tudtam normálisan. A lényeg, hogy felnőttként többször álltam dobogón, tehát meg lehet tanulni később is.
Nem gáz, de kicsit vicces :)
Am meglehet tanulni.
Én speckó tök véletlen tanultam meg. Nálunk volt egy barátom (bicajával) ő már tudott 2 keréken menni, én nem.
Épp vmit játszottunk, amikor én a bringára ültem rá, s elkezdtem tekerni. Elsőre nem esett le, hogy én magam megyek, csak miután egy pillanatra oldara néztem, akkor döbbentem rá, hogy megy :)
Na szóval majd belejössz. Sztem ne erőltest, hanem amúgy "véletlen ülj fel rá", az agyad ne arra koncentráljon h: "juj msot egyensúlyzni kell"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!