Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » 16 évesen még nem tudok...

16 évesen még nem tudok bicajozni, nagyon gáz?

Figyelt kérdés
Minden évben megpróbáltam megtanulni, de reménytelen. Semmi egyensúlyérzékem nincs hozzá...
2012. jan. 21. 22:13
 1/10 dirtboy ***** válasza:
pedig minden ember meg tud tanulni biciklizni csak akarni kel.
2012. jan. 21. 22:14
 2/10 anonim válasza:
én megtanítalak ha szeretnéd:D hugomat sikerült :)
2012. jan. 21. 22:26
 3/10 anonim ***** válasza:
Én 18 évesen tanultam meg. Egyébként meglehet tanulni 30 évesen is mert a munkatársamat most tanítják erre.
2012. jan. 21. 22:33
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi a biztatást :) Bár kissé kezdek már lemondani a dologról... 2 éve vagyok a gimiben(és koleszban), és itt még nem tudják, hogy nem tudok... De nagyon cikinek érezném elmondani :')
2012. jan. 21. 22:38
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem gáz, nálunk sokan vannak, akik nem tudnak, pedig nem 16 évesek, énis nagyon későn tanultam meg, soha nem volt egyensúlyérzékem hozzá, aztán egyszercsak egy picike lejtőn elkezdtem legurulni, és hirtelen felraktam a lábam, elkezdtem tekerni a pedált, és hirtelen rájöttem, h ráéreztem:D (ez 14 éves koromban volt) :D

Olyan emberrel még nem találkoztam, akinek ne sikerült volna előbb vagy utóbb. Türelem! :))

2012. jan. 21. 23:08
 6/10 -Fremen- ***** válasza:

Nem az, de bizonyára akadnak olyanok, akiknek jól esik a másikat kinevetni, piszkálni bármiért.

Szerintem elég, ha eleinte csak lábbal lököd magad, és megpróbálsz egyensúlyozni a következő lökésig. Minél nagyobb lendületben vagy, annál könnyebb egyenesben tartani. Kezdésnek egy kisebb bicikli kell, pl BMX, vagy alacsony nyereg, hogy leérjen a lábad.

Csak akkor nem tudod megtanulni, ha valami nagyobb gond van az egyensúly érzékeddel, de valószínűleg nem erről van szó, ezek mind fejleszthető dolgok, hiszen a járáshoz is kell egyensúly.

2012. jan. 22. 09:31
 7/10 anonim ***** válasza:

10 éves koromban volt utoljára bringám. Aztán úgy 19-20 lehettem, mikor vettem egyet. Gyakorlatilag meg kellett újra tanulnom, de tudtam, hogy tudtam...

Most már úgy gondolom, hogy nem számított sokat a gyerekkori bringázás, hiszen fékezni sem tudtam normálisan. A lényeg, hogy felnőttként többször álltam dobogón, tehát meg lehet tanulni később is.

2012. jan. 22. 11:00
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat! :)
2012. jan. 22. 12:08
 9/10 anonim válasza:
Simán sikerülhet! Próbáld meg azt h kicsit gyorsabban tekersz akkor kevésbé kell egyensúlyoznod :D (csak mert én azért nem tudtam gyorsan megtanulni kajakozni)
2012. febr. 2. 23:56
 10/10 anonim válasza:

Nem gáz, de kicsit vicces :)

Am meglehet tanulni.

Én speckó tök véletlen tanultam meg. Nálunk volt egy barátom (bicajával) ő már tudott 2 keréken menni, én nem.

Épp vmit játszottunk, amikor én a bringára ültem rá, s elkezdtem tekerni. Elsőre nem esett le, hogy én magam megyek, csak miután egy pillanatra oldara néztem, akkor döbbentem rá, hogy megy :)

Na szóval majd belejössz. Sztem ne erőltest, hanem amúgy "véletlen ülj fel rá", az agyad ne arra koncentráljon h: "juj msot egyensúlyzni kell"

2012. febr. 12. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!