Milyen országúti kerékpárt tudnátok ajánlani?
Úgymond szempont, hogy valami strapabíróbb fajtából legyen, mert van egy kis súlyfeleslegem. Nem kell akármilyen carbon vázas kerékpár...
Kezdő vagyok országutizásban. Eddig csak 1 évet montiztam, azt is csak hobbi szinten, hétvégéken. Ezzel másképp lenne.
Ja, és 19 éves vagyok. 196cm magas. Vázméretből milyet ajánlanátok?
A helyedben használtak közt nézelődnék.
A magasságodnak megfelelő a 62-63-as vázak közé lőhető be, de az ideális méretről minden esetben próbaúttal győződj meg (sok múlik a test-végtag arányokon, az egyedi adottságokon)! Ebben a méret kategóriában jellemző, hogy általában olcsóbbak a gépek (ugyan olyan felszereltség mellett, mint egy pl. 54/56 közötti, de ugyanakkor ritkábbak is az efféle méretű vázak)
bikemag aprón érdemes nézelődni. Használtakkal foglalkozik, pl.: Bp-n a Török utcába (blue cet) Gyapi boltja, vagy a maxi-bike Érden.
Olyan 330e környékén mozog a listaára, ami azt jelenti, hogy kb. 160e-ért jutnál hozzá. Kezdőknek több mint tökéletes a gép, ennyi pénzért pedig ajándék. Azt hiszem nincs min gondolkodnod. (a váz geo nagyon jó, a Tarmac-hoz nagyon hasonló, majdnem u.a. (a Tarmac a csúcs modellje a specinek), a Tiagra szett nem profi versenyszériás holmi, de nem is rekreációs, alkalmi outisoknak készült, abban sem lesz hiba - ha meg beleszerelmesedsz ebbe a sportba, adott a fejlesztés, mert az alapanyag - vázszett - jó alapot biztosít).
Hajrá! (:
Akkor ne menj el mellette 90km/h-val!
Az országúti kerékpár (road bike) azért nem önkényből viseli ezt a megnevezést, hanem mert azt országúti használatra tervezték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!