Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Megéri-e egy országúti bicikli...

Megéri-e egy országúti bicikli városi használatra?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy országúti biciklit iskolába járásra (kb 10km) csak a szüleim nem igazán akarják megengedni mert szerintük hülyeség meg nem jó semmire mert kényelmetlen és (szerintük) nemlehet normálisan kilátni róluk.... Tehát a kérdésem tényleg neméri meg városba vagy pedig jó városi használatra?
2011. szept. 8. 20:52
 1/9 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem ezt neked kell tudnod. Az enyém átmenet az outi és a trekking között, és teljesen jó. Az az egy biztos, hogy montit nem szabad városban használni, mert egy csomó energia elmegy amiatt, hogy súrlódnak a kerekek, márpedig az iskolába csak nem kéne tiszta csatakosan megérkezni.
2011. szept. 8. 21:06
 2/9 anonim ***** válasza:
60%

kicsit elfogult vagyok, de nekem a bicikli minősítést csak az országúti kaphatja meg:) kényelmes (ha jó a vázméret!), gyors. javaslom próbálj ki egyet. elsőre furcsa, tényleg olyan érzés, mintha nem látnál, túl lent lennél. de utánna örök szerelem. én már fel se ülök másra.

még valami: ha vennél, ilyen használatra eszedbe se jusson a nagy márkák közül választani. (versenyzőként mondom szépek, GYÖNYÖRŰEK, nagyon jók is, de szervízköltségesek és akárhogy kötnéd le nem maradna ott:)

2011. szept. 8. 22:24
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

városba, iskolába járni egy országúti váz, vékony kerék, meg egy singlespeed hajtómű kell, mondjuk 48/16 áttétellel.

szép, gyors, nem romlik el könnyen.

2011. szept. 8. 22:34
 4/9 anonim ***** válasza:
Én ha városba mászkálásra vennék akkor trekkinget. Országúti jó, de félteném a pesti utakon... ( Van 1-2 út amire már őszteleszkópos mtb kell ... x) )
2011. szept. 9. 08:15
 5/9 anonim ***** válasza:

Megéri. 25-ért már nagyon jókat lehet kapni vaterán, és egyéb helyeken.

Én összerakott biciklit vettem, majd egy 100-asért, de már megbántam. Imádom, meg jó, de semmivel sem jobb mint egy használt, jó kis Peugeot.

Az outi egy teljesen más élmény, mint montival közlekedni. Suhansz, együtt tudsz mozogni az autókkal, stb...

2011. szept. 9. 17:59
 6/9 anonim ***** válasza:
Én országútival járok ~10 km-re egyetemre :) Kicsit vastagabb gumi van rajta (28-622), hogy ne kelljen minden másnap nyomást nézegetni. Amúgy ugyanezzel a biciklivel túráztam is nyáron, olyan 1000-1500 km-t az egyetemre járáson túl raktam még bele, szóval arra is lehet használni.
2011. szept. 9. 23:12
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez nagyon függ az úttól, a bicikli méreteitől. Én általában, főleg kezdőknek inkább mtbot ajánlanék, max városi gumikra cserélsz, a versenyek sokkal könnyebb, vékonyabb vázúak, mert jó utakhoz hosszútávra lettek kitalálva. A városi közlekedés meg minden csak nem jó út. sőt. Inkább terep néhol. A legjobb neked szerintem egy xc (crosscountry) lenne jó, amivel lehet hosszabb távokat is menni, de van benne rugózás is. így aránylag kényelmes lenne, de hatásos (ha túl nagy a rugóút, elnyeli a taposási erőt).

Ez persze a drága kategória. És amilyet nem szabad venni: [link]

Egy fokkal jobb: [link]

Legjobb: [link]

Nem a márkát hanem a rugózást kell figyelni. Az utolsónak talánmár túl nagy a rugóútja (am - allmountain) ezen felül dh-downhill.

Ha a pénz számít, akkor jó lesz egy olcsóbb is, amiben nincs rugózás, aminek csak elől van teleszkója, az általában az a fajta teleszkóp, ami a neveddmegkategória képén is látható. Ráfizeztés. Ha kímélni akarod a csuklód és a gerinced, akkor ne sajnáld rá a pénzt, és vegyél egy rendes összteleszkóposat.

Szerintem.

Nem vagyok nagy biker, csak a semminél többet tudok.

Testbike.hu, bikemag.hu érdemes nézelődni.

2011. szept. 9. 23:27
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.

23:37-es válaszoló én a testbike.hu n olvastam először az országúti kerékpárról, és eléggé jónak találtam a leírások alapján.

2011. szept. 10. 07:34
 9/9 anonim ***** válasza:

Treking vagy orszaguti ... teljesen egyertelmu, hogy ezek egyikere lehet szukseged ... talan egy cyclocross ... de semmikeppen nem monti.

Viszont, ha nem csak kozlekedesre hasznalnad, hanem neha elmennel kirandulni a barataiddal, akkor egyertelmuen monti, hogy ne legyenek akadalyok az uticel szempontjabol.

Legbolcsebb az lenne, ha lenne egy aszfaltszaggato, de egy sardagaszto is.

MTB: sokkal komfortosabb, nincs terepfuggoseg ... viszont a terepgumi nem aszfaltra valo, kozlekedni nehezkes es lassu

Orszaguti: pattogsz mint kecskebogyo a deszkan, viszont roppant jo elmenyeket tartogat magaba ... sajnos a magyar utak ramatyok, de majdnem robogo sebesseggel tudsz vele repulni (durva jo dolog am)

Trekking: leginkabb farmernadragos, jezuspapucsos, indiairuhas, valltaskas stilusnak valo :P (persze nem, de azert ez a fajta ami semmire nem jo ... urbanf@szsag) :D

2011. szept. 14. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!