Érdemes bicikli ruhát venni a kerékpározáshoz, amiket a sportbolton árulnak? Mik az előnyei?
Az attól függ, mennyit használod, milyen bringád van, és hogy konkrétan milyen ruhára gondolsz.(mondjuk egy tanyabájkon elég érdekes lenne valaki Bianchi mezben és full face bukóban :) ) Mert vannak pár ezertől több százezerig is. Ha csak héba-hóba letekersz 10-20 km-t, akkor teljesen fölösleges. Ha sporthoz kell, akkor érdemes.
Nyáron pl. kevésbé izzadsz bele egy légáteresztős mezbe.
Kb. ezek az előnyei:
* biciklizéshez van szabva, hosszabb a hátulja
* hátul van a zseb, ez nagyon praktikus
* speciális szövésű műszálból van, ami gyorsan szárad és jobban elvezeti az izzadtságot, mint a pamut (a bringás póló vizesen sem tapad kellemetlenül a hátadra). Ez télen még fontosabb is, mint nyáron.
* kis helyen is nagyon meleg ruhadarabok elférnek (télen jó).
Ha nem mész évi 300-500 km-nél többet, akkor szerintem fölösleges ilyesmire beruháznod, efölött már érdemes lehet legalább egy-két darabot venned, nem olyan drága.
10 fok alatt és 25 fok felett nem lehet utcai ruhában tekerni. Vagy megfagysz vagy nagyon beleizzadsz. (Ha valaki a közértig meg gyalogtempóval, az ne is bringázzon.)
A nadrágok betétesek, tehát kényelmesebben ülsz. Ja, és bringás nadrág alá nem repül be a darázs!
Nyári kánikulában még vékony bringás mezben úgy meg lehet izzadni, hogy a hegytetőn remegsz. De 2 perc alatt megszárad. Pamutpólóban 10 percig vizes maradsz.
A válaszíró 53%-ban...
Nekem már repült be... még karomat is megcsípte egy, mert a pólóm ujja mellé szállt le és megijedt a ruhám mozgásától. Régen volt, azóta mindig bringás mezben tekerek.
Évete 6000-12000 km-t tekerek.
Én évente kb 2000 km t biciklizek. Ennek 50 százaléka a városba fuss ide fuss oda, ide nem kell spéci ruha. De ha mész hoszuba(60km) akkor szükséges, mivel:-a bringás ruha jobban szellözik
-ha megizzadsz nagyon hamar szárad
-nem tartja anyira a tested melegét (a nyári szerko) amitol nem hevül fel a tested anyira igy jobban birod a tekerést
-a legföbb benne az hogy a borodrol elszivja az izzatsagot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!