Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Bringázni szoktam, a kerékpáro...

Bringázni szoktam, a kerékpáromon elől egy fehér, hátul pedig csak egy piros prizma van, megbüntethet a rendőr ha megállít? Amúgy mentek már el mellettem rendőrök párszor.

Figyelt kérdés
2011. júl. 18. 14:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szívesen beleintegrálnám annak az ánuszába a lámpámat, aki ezt kitalálta.
2011. júl. 18. 15:49
 12/14 anonim ***** válasza:

Szürkület volt, megállított mert nem volt hátsó lámpám, elöl kis LED villogott, előre megy és azt mondja "Ez nem elég..."

Gondoltam vicces leszek és megkérdezem, hogy mit rakjak fel 100as izzót? 3000Ft-ra büntetett meg, helyszíni bírságként, de felajánlott egy hatósági feljelentést is.

Előző mellett döntöttem...

A mesét félre téve, elöl jól látható fehér lámpának kell lennie (LED-eset javaslok mert lassan eszi az akkut) Hátra egy szép rikító piros lámpácska. Mind 2 keréken kötelező a fényvisszaverő prizma (sárga undorító szar) és ugyan ez a pedálra. Felveszed a kukás mellényt is hogy had vakuljon meg mindenki aki rád világít. Ha ez nem elég veszel egy kis aksik berakod a táskádba és egy karácsonyfa izzósort rákötsz a bringádra és magadra, és akkor jóság van...

2011. júl. 19. 20:48
 13/14 anonim ***** válasza:

azt azért érdemes szem előtt tartani, hogy a rendőrnek büntetnie kell. ugyanis a költségvetésükbe betervezik a büntetésből behajtandó összeget.

[link]

magyarul: idén 16 milliárdot így vagy úgy, de ki fognak rugdosni a közlekedőkből. aki "nem akarja elcsúfitani a bringáját lámpával", az meg akkora barom, hogy meg is érdemli, ha majd elkezd lehajolgatni minden pofonért :)

2011. júl. 20. 00:15
 14/14 Alex Fly ***** válasza:

12: nem mindegyik kerékre kötelező a küllőprizma. Az első kerékre kell (most már) két darab -ha nem reflexcsíkos a külsőd. Pedálra sem kell.

Ezenkívül előre fehér, hátra piros fényvisszaverő, elöl fehér vagy kadmiumsárga, hátul piros, folyamatos vagy villogó fényű lámpa (a lámpa lehet a kerékpároson is); illetve lakott területen kívül rossz látási viszonyok között láthatósági mellény.

Emellett a szokásos: két, egymástól független fék, hangjelző berendezés, ami csak csengőhangot adhat ki...

2014. márc. 18. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!