Kerékpár első világításának elfogadja a rendőr a táskámban lévő fejlámpát?
Elvileg nem kell elfogadnia (egyrészt mert a lámpának mindig fel kell lennie szerelve a kerékpárra, ha éppen közlekedsz vele, másrészt pedig mert a fejlámpával nem a kerékpárt szereled fel, hanem saját magad, ezért eleve nem helyettesíti a kerékpárra szerelt lámpát).
Gyakorlatilag meg ha kötözködni akar (vagy te kötözködsz) vagy ki van neki adva, hogy ma x összeg büntetést be kell szedni, akkor megbüntet, egyébként nem biztos.
Ha nem szerelhető a bicajra, akkor tuti nem.
Ha bicajra szerelhető lámpa és táskában van, akkor meg elvileg nem.
Viszont jó látási viszonyok között én is a táskában hordom. Minek tegyem a bicajra, ha világosban megyek és jövök, és közben több helyen megállok a városban, s közben bemegyek boltba/máshova. Ez idő alatt simán ellopják, az meg hogy folyton fel/le teszegetem feleslegesen, elég nonszensz.
Tudom, hogy a bringán kell legyen, de csak akkor teszem rá, ha rossz idő van vagy sötét, vagy pedig az útvonalamon alagúton is átmegyek (mert akkor illik kivilágítva lenni).
Na még nem találkoztam rendőrrel, de ha a fentiek miatt megbüntet, akkor elmehet a büdös ...-ba! Legalábbis megkérdezném tőle, hogy mit tesz a rendőrség, ha egy kerékpárosnak ellopják a lámpáját! Vajon mi a statisztika, a lelopott lámpák hány százalékát találja meg a rendőrség???
Hát erről ennyit. Tiszteletem az épeszű, logikusan dolgozó rendőröknek, akik valóban a rendet őrzik és a veszélyes közlekedők kiszűrésén dolgoznak! És pokolba az agymosott "szabálykövető" rendőrökkel, akik csak a napi 8 óra lejártát várják és színesítik azt egy-egy kötözködéssel!
Mellesleg, akkor büntessék azokat is, akik a tilosban dohányoznak....!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!