Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szerintetek feltétlen szükéség...

Szerintetek feltétlen szükéséges a 21 sebesség?

Figyelt kérdés
3*7 sebességes montim van, használom terepen, aszfalton. Azon gondolkodok, hogy lecserélem az első hajtókart egy simára, ami annyi fogszámban, mint a 2. Úgy vettem észre, hogy nekem bőven elég előre annyi. Ti mit gondoltok?
2011. jún. 18. 23:15
 1/9 anonim ***** válasza:
feltétlen.
2011. jún. 18. 23:27
 2/9 anonim ***** válasza:
én kihasználom mind a 24 fokozatomat, erősebb kaptatókon azért jól jön a kistányér, sík terepen meg szeretek 35-40 között menni, amihez a nagytányér nem árt.
2011. jún. 19. 10:37
 3/9 anonim ***** válasza:
Hát ha nem használod a többit, akkor lecserélheted. Én a sajátomon nem tenném meg, mert ha dombot kell mászni pár km/h-val arra is megvan a majdnem 1:1-es áttétel, de ha haladni szeretnék arra meg elől 48 hátul 13 vagy 11 de ritka esetekben 9 fogszámra van szükségem, viszont ha csak lazán tekerek városban elől a középső tányért használom.
2011. jún. 19. 13:05
 4/9 A kérdező kommentje:
énis sokat próbálgattam, valamennyivel lehet, hogy kényelmesebb lenne, de 2/7-el könnyedén megyek 30at, tartósan pedig azt is nehéz tartani, 2/1-el pedig könnyen egykerekezek. de ettől független lehet hogy cserélek hátul is racsnit, lehet 3*7 leváltol 1*8-9-re. az viszont bőven elég.
2011. jún. 19. 13:19
 5/9 anonim válasza:

Nekem 24 fokozatú váltóm van. De gyakran még ez is kevés.

Meredek (vagy 40°-os) emelkedőn 1:1-nél kisebb áttét elég jól jön. Dombon lefelé viszont a legnagyobb fokozat csak kb 55km/h-ig jó(bár földúton nem is kell több, ez meg terepbringa) De aszfalton jó ha van.

De ha pl alföldön lax és nem szoktál gyorsan menni akk felesleges szerintem a 21 fokozat.

2011. jún. 19. 15:42
 6/9 anonim ***** válasza:
Én hegy tövében lévő városban lakok. Így a városban is vannak olyan meredek aszfaltos utcák, hogy bővel elkel elöl a legkisebb fogaskerék. Sík úton, netán enyhe lejtőn, ahol lehet ott én is felpakolom a láncot a legnagyobbra és megyek simán 40-nel is akár.
2011. jún. 19. 16:59
 7/9 A kérdező kommentje:
hát nem is tudom. 2/7-ben megyek énis 40-45 öt simán, míg 2/1 bőven elég emelkedőre. 40 fokoson meg feltolom...
2011. jún. 19. 18:01
 8/9 A kérdező kommentje:
vagy veszek olyan racsnit, ahol nagyobb a legnagyobb lánctányér.
2011. jún. 19. 18:02
 9/9 anonim ***** válasza:
racsnit ahhoz nem kell cserélni csak fogaskoszorút. Racsninak semmi köze az áttételekhez.Az bellül van az agy mellett. Nagyjából azon van a fogaskoszorú. Én kihasználom a 27 sebességet a montimon, főleg a nagytányért. Schwalbe racing ralphal simán megyek 40el egyenesen és ahhoz nem árt a nagytányér. A kicsit nem igazán szoktam használni, főleg az 1:1él kisebbet, mer azzal már megemelkedik az eleje és inkább felállok.
2011. jún. 20. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!