Lehet hatásos egy hagyományos biciklivel történő edzés?
Pontosan tudom, hogy a ma csúcsnak tartó biciklivel történő edzés a spinning. De időbeosztásom miatt esélytelen, hogy az edzőtermek órarendjeihez igazodni tudjak, az itthonra történő spinning bicikli megvásárlása pedig szintén nem kivitelezhető.
A kérdésem az, lehet-e egy normál szobabiciklivel is hatásosan edzeni, vagy legalábbis megközelítőleg olyan eredményeket elérni, mint egy spinning kerékpárral?
Nagyon köszönöm a válaszaitokat!
A hagyományos bicikli az, amelyiket fogod, kitolod, és közlekedsz vele mindenhova, ahova csak lehet, így például naponta munkába.
Ez hatásos edzés, ráadásul a munkába és haza tartó időt felhasználhatod edzésre, s máris lesz időd.
A szobabicikli nem bicikli, hanem valami nevetséges dolog. Bár ha sokat nézel tévét, akkor hasznosabban telik az idő, ha ilyenen tekersz...
Igen, lehet. Ez csak rajtad múlik és az edzés intenzitásán. Válassz mágnesfékes, pulzus vezérelt programmal rendelkező szobakerékpárt, amely a beállított pulzushatárokhoz igazítja a nehézségi fokozatokat. Ez csendes, nem terheli túl az ízületeket (mint pl. a futás), hatásosan edzi a lábat és a szívet. Amúgy nem véletlenül ajánlott a szobakerékpár a cardio edzésekhez (pl. infarktus után). Mellesleg egyáltalán nem nevetséges és egy csomó előnye van a hagyományos kerékpárral szemben. Így pl. bármilyen időjárás esetén használható, nem kell a buszok és teherautók mögött tekerve beszívni azok rákkeltő hatású füstjét, nem ütnek el így azok is nyugodtan használhatják, akik a KRESZ alapjait sem ismerik, bármikor abbahagyhatod és mehetsz a fürdőszobába letusolni, nem kapsz defektet így nem kell a válladon hazacipelned a kerékpárodat, vagy az út szélén defektet javítanod, akár tévézhetsz is közben, stb. Itt van pár pulzus vezérelt programmal rendelkező típus, a teljesség igénye nélkül:
Nagyjából ennyi, de ha rákeresel sokat találsz a neten.
"megnézném, hogy tekersz ki reggel nyolcra budapestről budaörse kiskosztümben, meg tűsarkúban"
Megmutassam? :) Hidd el, hogy meg lehet oldani, ha az ember akarja. A megoldás lényege az, hogy sima ruhában mész, és átöltözöl (ezt a mosdóban is meg lehet oldani, ha jobb nincs), vagy részben vonattal mész. Hatásosnak meg nagyon hatásos, mivel esélyed sincs ellógni a napi sportot. A szobabiciklinél túl könnyen talál az ember kifogást, hogy ma miért hagyja ki a tekerést. A rendszeresség nagyon fontos.
"köszi, bár megnézném, hogy tekersz ki reggel nyolcra budapestről budaörse kiskosztümben, meg tűsarkúban..."
Nézheted, bár nekem Nagytétényből Kispestre vezet az utam, azért ha nagyon akarod a kedvedért tarthatok bemutatót bemutatót Budaörs felé. Arra legalább dombok is vannak.
Mondjuk egy női vázas és kontrás biciklin ilyen cuccban még esernyővel a kézben is kivitelezhető.
Férfi vázas bringára nem javaslom a kosztümszoknyát, mert azok túl passzentosak és rövidek ahhoz. Ja meg gondolom akinek ennyire szobabicikli kell, annak a hátsója is elég hájmáj. De kiskosztüm a hátizsákba és már megvan oldva a probléma. Na erről ennyit.
Bár gondolom te az a fajta vagy, aki inkább reggelente dugóban ülve növeszti az ülepét, és azért nem jut el jobb ötlet híjján még az edzőterembe sem, mert hazafele is dugóban ül és ráadásul a parkoló is messze vana bejárattól. :-)
Egészségedre! És kellemes szobabiciklizést!
nemtudom miért kell szidni a kérdezőt és miért kell olyanokat mondani amit nem tudhatsz
ha lány lennék és kiskosztümbe kéne dolgoznom egy métert nem tekernék bicajjal mert az nem arra való
persze én is előnybe részesítem a normális biciklizést
bár nem ez volt a kérdés
sajnos a kérdésedre pontos választ nem tudok de szerintem hatásosabb az ha azzal szobabiciklizel mintha nem csinálsz semmit
"Ja meg gondolom akinek ennyire szobabicikli kell, annak a hátsója is elég hájmáj."
Jaj, menjél már, most épp rábírni próbálunk a mozgásra valakit, nem elriasztani! Én elhiszem, hogy te még a Budai-hegységen is áttekernél egy kopott kontrás biciklivel nagykosztümben és holdjáróban (én is megtenném, ha erre lenne szükségem), de attól még nem kell leszólni azt, aki most kezdi. A személyeskedésnek semmi értelme, sőt, inkább káros.
Köszönöm mindenkinek, bár tényleg nem értem, hogy mi értelme van a személyeskedésnek, vagy éppen a bántásnak.
Azt hiszem, életemben először írtam ki ide kérdést, és utoljára.... :)
A kérdésem csupán azért volt, mert az estéim maradék idejét a családomra szeretném szánni, és bár valahogy biztosan megoldható lenne a reggeli tekerés a munkahelyre, 3-4 dossziéval, laptoppal, kézi táskával, ásványvizes palackkal, stb, talán ez nehéz lenne. De lehet, hogy ti megtudjátok oldani, ügyik vagytok :) !
Csupán arról van szó, hogy szeretnék mozogni, úgy, hogy közben minden másra maradjon időm az életemből...
De mit is mentegetőzök...
Jó tekerést mindenkinek, és próbáljatok meg emberségesek maradni ebben az embertelen világban.
Sajnos (vagy nem sajnos?), ha az ember meg akarja őrizni az egészségét, vagy egészségesebb akar lenni, arra áldozni kell, ha nem is annyira pénzt, de sokkal inkább időt.
Ha Neked megfelel az, hogy mondjuk esténként, mikor a családoddal vagy, tekersz közben egy szobakerékpáron, akkor nyugodtan. Ha van egy normálisan használható szobakerékpárod, amin nem szenvedés a tekerés, nem kell mindenféle hájtek kütyü, nem attól leszel edzett, és egészséges.
Sőt, ismerek olyat, akik ilyen hiperszuper vackokkal edzett egész télen, aztán mikor az első jóidő megérkezett, 15km után kiköpte a tüdejét a biciklitúrán kint az országúton.
Végülis ha egészséges vagy, és szinten akarod tartani ezt az állapotot, bármilyen mozgás jó, csak tényleg időt kell rá szánni. Én sem robotizált, NASA-technológiával spécizett edzőgépekkel jutottam el oda, hogy meg se kottyan az 500km/24h kerékpárral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!