Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogy edződök jobban?

Hogy edződök jobban?

Figyelt kérdés

Ha úgy tekerek, hogy a nehézbe vagyok váltva, tehát jól meg kell nyomni, vagy úgy hogy sokat tekerek.

Bocs ha érthetetlen.

Lényegében azt szeretném tudni, hogy hogyan kell hatékonyan kerékpározni? 17 évesen hány km ajánlott hegyes vidéken?

2011. máj. 21. 01:01
 1/10 anonim ***** válasza:

Ha úgy tekersz, hogy nehézbe vagy váltva:)

Mert akkor nagyobb a terhelés.

De lényegében mindegy... mert ha meg könnyűre van állítva a váltó, akkor több km tudsz megtenni, így azzal több kalóriát égetsz.

2011. máj. 21. 01:48
 2/10 anonim ***** válasza:

fordítva

ha könnyebbre van állítva a váltó, akkor kevesebb km, de az alatt többet mozog

2011. máj. 21. 09:00
 3/10 anonim válasza:
Ha nehezebbre van állítva, akkor izmosodsz, vastagodik a lábad. Ha könnyűn van, akkor vékonyodik a láb. Én az előbbit szoktam, mert szép lesz az izom formája.
2011. máj. 21. 11:09
 4/10 anonim ***** válasza:
Hát jobb ha pörgeted (sokat tekersz), mert ha nehézbe vagy és erőlteted az nem jó az ízületeidnek sem. Rengeteget tekerek, és a leges leges legelején én is erőltettem, aztán annyira sikerült h 1 hónapig ágyból fel sem tudtam kelni.
2011. máj. 21. 11:38
 5/10 A kérdező kommentje:
Azt hogy sikerült?
2011. máj. 21. 22:03
 6/10 anonim ***** válasza:

Hát erőltettem én is a tekerést. Egyik alkalommal 34. km közben egyszer csak mint ha beázott volna a térdem belülről, és hatalmas fájdalmaim lettek. Ott helyben nem tudtam tovább tekerni. Megálltam, valahogy hazamentem, aztán 2 hétig lábra állni sem igen tudtam. Nem mentem el orvoshoz, de el kellett volna (utálok orvoshoz járni, és inkább megvárom míg magától jobb lesz). 2 hét után már jobb lett, de rengeteg kellett pihentetnem mert egyszerűen hamar elfáradtam. Nem tudom mi volt a pontos baj, én csak azt tudom, hogy azóta nem erőltetem és nincs gondom.

Lehet velem fordul elő ilyen, de ez az én véleményem, illetve sok kerékpáros fórumon lehet olvasni, hogy nem éri meg erőltetni nagy mértékben, inkább nagyon finoman.

2011. máj. 21. 22:25
 7/10 A kérdező kommentje:
Ekkor mennyire voltál kezdő? vagy egyáltalán nem?
2011. máj. 21. 22:55
 8/10 anonim ***** válasza:
Akkor álltam neki az egész tekerésnek. Igazából mindig is bicajoztam, de mint közlekedési eszközt használtam, és akkor kezdtem el jobban nekiállni mint hobby. Szerettem volna én is ha kicsit izmosodna a lábam, és gondoltam ha vmi nehezebb, akkor attól majd izmosabb lesz. Az eset óta letekertem jó pár ezer kilométert gond nélkül, én ezért vagyok ennek az ellenzője :)
2011. máj. 21. 23:34
 9/10 fantooom ***** válasza:

vedd meg a CHRIS CARMICHAEL: CSÚCSFORMÁBAN (LANCE ARMSTRONG)

vagy a A Lance Armstrong edzésprogram

könyvet. Minden kérdésedre választ kapasz

2011. máj. 22. 21:01
 10/10 fantooom ***** válasza:

igazából hülyeségnek találom az első pár bejegyzést.

Más amúgy megválasztani az a pedálfordulatot montinál, és országútinál.

Országútinál síkon a 85-95-ös pedálfordulattal jó edzeni. Haladós, megedz, és ha megszokod sokáig fen tudod tartani.

Hegyen ez a fordulat leesik, olyan 75-80 környékére.

Láberősítőnek jó néha 20-30 perces szetteket betenni az edzésbe amit 70-75ös pedálfordulattal csinálsz.

Elmondom mi a különbség a kicsi és magas pedálfordulat között: ha magas (90es) pedálfordulattal mész, akkor a terhelést a szív, a tüdő, és a keringési rendszer vezeti le.

Ha alacsony (75) a pedálfordulat akkor azesetben izomrendszert terheled.

Szerintem könnyű kitalálni hogy az izom-rendszer sokkal hamarabb kimerül, nem terhelhető úgy mint a keringési rendszer.

Ja és még 2 dolog:

1 ha magas pedálfordulatnál az izmok tejsavat sokkal jobban tudják tolerálni (ugye ez okozza az izomlázat)

2, ha netán versenyeznél magas pedálfordulatnál sokkal könnyebben át tudsz venni 1 támadást, mert magasabb fordulatnál hamarabb tudod felpörgetni, belendíteni a kereket. (mint az autóknál: előzésnél olyan sebességbe kapcsolsz ahol magas fordulattal mész, hogy jól gyorsuljon a gép)

2011. máj. 22. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!