Kezdő FR/DH? Mi éri meg jobban? Opciók a részletben!
Azon gondolkoztam, hogy felállítok egy többopciós sorrendet, az első vásárláshoz, ehhez kérnék segítséget véleményben. Sajnos a hazai piac szűkös, elavult, és maga a kategória nem egy olcsó mulatság, de úgy vagyok vele, hogy inkább veszek egy biciklit több pénzért, mint félévente szemetet.
Felhasználási célok:
aszfalt+terep (60-40%)
sík, rossz utak, salak, vad terep hegyre fel-le
napi átlag 30km, max 90km egyben
Elvárások:
-strapabíró legyen, ne kelljen cserélgetni javítgatni havonta (takarítás, olaj, és hasonló karbantartás más)
-kényelmes legyen (nem akarok gerincsérvet, ízületi kopásokat 5 éven belül)
-15-18cm rugóút
-állítható(legalább 2szintes+merevíthető) rugózás
-első váltó nem kell
-olcsó/árteljesítmény kategória, max 700E
Megjegyzés:
sajnos bicikliépítéshez nincs tapasztalatom az alkatrészekben, és nem akarok 2 biciklit venni azért, mert vad terepre is járok, tehát merevíthető rugó alapkövetelmény, és tudom hogy nehezebb hajtani úton, meg magyar viszonylatokban inkább xc/am, de ez nem érdekel, alsó kategória FR
Lehetőségek:
1.veszek egy kezdő FR/DH biciklit, ami gyenge, de legalább olcsó és megpróbálom megkímélni
2.várok és több pénzt gyűjtök egy minőségi, terhelhetőre
Kiszemeltek:
0.UMF freddy 1 - olcsó használtan, húzós, hogy érdemes egyáltalán?
1.UMF freddy 2 - olcsó bár újonnan lehet nem éri meg az árát rövidtávon kezdőnek
2.Kona coiler - olcsó használtan meglátjuk meddig bírja
3.Haibike zone - középfelső árkategória, rosszat még nem hallottam róla, feltehetően hosszútávra
4.Kona egyéb, vagy más márka is jöhet
Amik nem tetszenek:
giant, mongoose, specialized, Kona egyéb szériái határeset
nagyon nehéz olyat találnom egyáltalán, amivel meg tudnék elégedni, eddig felépítés szempontjából a haibike áll legközelebb az elképzeléseimmel, talán a himba lehetne kicsit nagyobb.
Most ennyi jutott eszembe, kíváncsi vagyok véleményekre, saját vagy mások tapasztalataira, esetleg bikemag és testbikon kívüli biciklis infóoldalakra.
DEMO 8 II Az egyik legjobb.
Big Hit 3
Vagy legyen Cube Hanzz Pro
Vagy Szintén Speci Demo 8 I, SX Trail I
Specialized BigHit FSR 3 ez még a talán kategória, de ennek sem tetszik egyszerűen a szerkezete, nem ülnék fel olyanra amit nem szeretek.
cubeon pont azon gondolkodtam hogy ha nem zavarna akkor ezt választanám, de az sem tetszik.
Sőt, még a haibikenak is lehetne kicsit hosszabb a himba vége, és kicsit nagyobb az első tárcsa, de hát ez van. Hamár itt tartunk a freddy 2 jobban adja azt az elképzelést amire vágynék. mondjuk nagyobb nagyobb első koszorúval...
feltételezem ilyen nem is létezik, vagy csillagászati áron
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!