Ez lehet a túlzott gumikopás jele?
Az első kerekem ránézésre jó, de a hátsó kezd kopottá válni. A mai napon azt kezdte el csinálni, hogy kanyarokban a hátsó kerék a kanyar külső íve felé lekezd nagyon csúszni és közben csikorog is. Egyszóval farolgat. Attól félek, hogy egyszer elesek vele.
Igaz, hogy a napokban pumpáltam föl a gumikat, de még a gyári előíráson belül használom. 4 barra fújtam. 26x1,9-es MTB hibrid gumi.
A gumik még csak két évesek, a harmadik szezont kezdték meg. Nem mentem velük túl sokat, olyan 500-1000km lehet bennük. De általában szeretek városban is gyorsan menni. Ahhoz képest hogy MTB, ahol lehet megyek 30-35-tel is tartósan. Fékezni is általában rövideket, de intenzíveket, épp blokkoláshatáron szeretek. Lehetséges, hogy ez ennyire igénybe veszi a gumikat, hogy viszonylag rövid idő alatt így elkoptak? Általában mennyit bír egy gumi?
Nem, két tizednek még tényleg nem kéne.
Bár a nyomásmérők gyakran mérnek zöldségeket. Ha a felfújás után esetleg érezted, hogy pattogós is lett a kerék, akkor ne higgy a nyomásmérőnek.
Érzem, hogy más, mint mikor laposabb. Sokkal könnyebb hajtani. Tegnap pl sík úton 40 fölötti tempóval jöttem haza. És nem országúti, csak egy MTB.
De kifejezetten zavaróan még nem ráz a gumi.
Egyébként így néz ki, középen nem sok minta van: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!