Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ez lehet a túlzott gumikopás...

Ez lehet a túlzott gumikopás jele?

Figyelt kérdés

Az első kerekem ránézésre jó, de a hátsó kezd kopottá válni. A mai napon azt kezdte el csinálni, hogy kanyarokban a hátsó kerék a kanyar külső íve felé lekezd nagyon csúszni és közben csikorog is. Egyszóval farolgat. Attól félek, hogy egyszer elesek vele.

Igaz, hogy a napokban pumpáltam föl a gumikat, de még a gyári előíráson belül használom. 4 barra fújtam. 26x1,9-es MTB hibrid gumi.

A gumik még csak két évesek, a harmadik szezont kezdték meg. Nem mentem velük túl sokat, olyan 500-1000km lehet bennük. De általában szeretek városban is gyorsan menni. Ahhoz képest hogy MTB, ahol lehet megyek 30-35-tel is tartósan. Fékezni is általában rövideket, de intenzíveket, épp blokkoláshatáron szeretek. Lehetséges, hogy ez ennyire igénybe veszi a gumikat, hogy viszonylag rövid idő alatt így elkoptak? Általában mennyit bír egy gumi?

2011. máj. 10. 11:26
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül gumikopás, de annak tűnik, mivel elmondásod szerint elvesztette a tapadását. Egy guminak viszonylag sokat kéne bírnia, természetesen ez is márka és összetétel függő, valamint attól is függ, hogy mennyire vigyáztál a gumira. Pl farolgattál-e, kint hagytad-e a napon stb. A hátsó gumi amúgy is gyorsabban kopik az elsőnél, mivel a nyomaték ezen a keréken oszlik el. A tapasztalat az, hogy 2 hátsó kopik el annyi idő alatt, mint 1 első. Szerintem ha otthon nem tudod ellenőrizni a kopás mértékét vidd be a közeli szervizbe ott biztos meg tudják mondani h mi a helyzet, aztán ha gáz van inkább áldozz 2-3 ezer forintot rá, minthogy nagyobb sebességnél egy éles kanyarban elessél.
2011. máj. 10. 13:36
 2/8 anonim ***** válasza:
Van amelyik guminak 2 év is sok, van amelyiknek 5 év is kevés a kopáshoz. Ha raksz fel egy képet akkor könnyebb lenne megmondani, hogy mi van.
2011. máj. 10. 15:45
 3/8 anonim ***** válasza:
A keményebbre fújástól a tapadás csökken. Aszfalton legalábbis. Szerintem valószínűbb, hogy csak ezt érzed.
2011. máj. 10. 20:29
 4/8 A kérdező kommentje:
Persze, ezzel tisztában vagyok. De elvileg 4,5 bárig lehetne fújni ezt a gumit, a ráírt adatok szerint. 3,8 baron volt eddig, most felfújtam 4-re, mivel lassan úgyis ereszt valamennyit. Két tized bar ilyen drasztikus tapadásbeli különbséget jelentene?!
2011. máj. 11. 08:32
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem, két tizednek még tényleg nem kéne.

Bár a nyomásmérők gyakran mérnek zöldségeket. Ha a felfújás után esetleg érezted, hogy pattogós is lett a kerék, akkor ne higgy a nyomásmérőnek.

2011. máj. 11. 14:32
 6/8 A kérdező kommentje:

Érzem, hogy más, mint mikor laposabb. Sokkal könnyebb hajtani. Tegnap pl sík úton 40 fölötti tempóval jöttem haza. És nem országúti, csak egy MTB.

De kifejezetten zavaróan még nem ráz a gumi.

Egyébként így néz ki, középen nem sok minta van: [link]

2011. máj. 12. 09:10
 7/8 anonim ***** válasza:
Ahogy előttem már írták a gumi nem csak kopik hanem morzsolódik is!Én a helyedben ha spórolni akarnák +2-3 évet akkor az elsőt kicserélném a hátsóra hiszen az első annyira gondolom nincs megkopva+a farolgatás nem 1 gumibarát megoldás szerintem hanyagold amennyire lehet ;)
2011. máj. 12. 16:28
 8/8 A kérdező kommentje:
Jó.
2011. máj. 12. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!