Ha a gombának, és tejsavbaktériumok túlzott elszaporodásának ugyanaz a tünete, honnan tudom mi bajom van? Dokin kívül!
Ugyanis a nőgyógyász (sztk) mindig elintéz egy gomba elleni kúppal, kenetet nem vesz le, csak ha könyörgök, mert mindig az a diagnózisa, hogy nem lát semmit, semmi bajom. magándokira meg nincs pénz.
szóval a gomba is többször visszatér, de savas irrigálás, kúpokat is alkalmazok.
szóval tipp van esetleg, hogy mi alapján döntsem el, hogy most gomba ellen küzdjek, vagy a savas irrigálást hagyjam abba (ami nem sűrűn van - az immunvédelem miatt)
1. A savas irrigálással csak tönkreteszed a hüvelyflórádat. Szigorúan tilos irrigálni, kivéve bizonyos esetekben, amikor orvosi rendelvényre, receptes dolgot kapsz.
2. Hiába irrigálsz, attól nem fognak elszaporodni "kórosan" a tejsavbaktériumok. Egyrészt nem lehet belőlük túl sok. Másrészt a tejsavbaktérium nem okoz problémát. Harmadrészt: tejsavbaktérium csak egy méregdrága receptes-kikeverős kúpban van (bár lehet, hogy azóta már lötyi is van), már 10 éve is sokezer Ft-ba került. Hűtőben kellett tárolni. Biztosra veheted, hogy a DM-es, pár ezer Ft-os pezsgőtablettában és társaiban semmi nincs, ami használna, cserébe viszont árt, ha mosogatod a hüvelyedet.
3. A gombának ezer oka lehet, kezdve az irrigálással, folytatva a tisztasági betétekkel, lemosókkal, törlőkendőkkel, de okozhatja visszafertőződés (wc, kád, beteg családtag, kezeletlen partner) vagy magas vércukorszint, ill. helytelen táplálkozási szokások is.
köszi a tippeket
a tejsav amivel irrigálok, gyógyszertárban kikevert "higított tejsav"(400 Ft) amiből 1 kupaknyi kell az öblítőbe, a többi víz és ez mellett 2-3 naponta laktobaccilusokat tartalmazó kúpokat alkalmazok - gyógyszertárit.
a doki olyan alapon nem akar soha kenetet levenni, hogy nem látja (vizsgálat során) hogy folyás lenne, vagy a hüvely gyulladt-piros lenne - minden szép és rózsaszín így mindig meg akar arról győzni, hogy kenetvizsgálatot az esetem nem indokol. és szinte mindig ő rendel.
másik orvoshoz azért sem könnyű rohangálnom, mert a főnököm nem szokott sehova munkaidőben elengedni, múltkor is volt id.pontom - és túlóráznom kellett - nem tudtam menni - a köv, id.pontot 1 hónapra előre kaptam (megint) szóval hónapokig nem vagyok kezelve és gombaellenes szerek amúgy is kaphatók recept nélkül - szóval próbálok önkezelni.
és köszi a válaszokat
úgy látszik a gomba a "befutó"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!