Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez nem túlzott rendmánia?

Ez nem túlzott rendmánia?

Figyelt kérdés

Nemrég mesélte egy ismerösöm(2 kisgyerekes anyuka), hogy ö annyira vigyáz a rendre otthon, h a férjét is befogta arra hogy zuhanyzás után törölje cseppmentessre a zuhanyzót, csempét, csapot stb., hogy ne legyen vízköves.

Én csak gondoltam, uramisten, öszintén megvallva nem vagyok koszos, de én ezt nem tudnám elfogadni ha ezt kérnék tölem. Van amivel foglalkozzak zuhanyzás után, hisz már az is sok idöt igényel, hogy megszárítom a hosszú hajamot, nemhogy még takarítsak, esetleg pórdzívózzak is minden zuhany után? Ti mit gondoltok erröl?

2011. okt. 14. 13:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
69%
Mi is kitakarítjuk a kádat, zuhanykabint használat után. Szerintem ez nem túlzás.
2011. okt. 14. 13:42
 2/13 anonim ***** válasza:
de abszolút túlzott, dehát, ha nekik így jó :)
2011. okt. 14. 13:43
 3/13 anonim ***** válasza:
Mi is kitakarítjuk, ez nálunk alapvető. Azt tartom túlzásnak kicsit, de akkor már szól a párom, hogy ha neki fogok átrendezni a szekrényben a ruhákat, hogy szín szerint legyenek, nem csak évszak. De ez egyre ritkábban fordul elő. :)
2011. okt. 14. 13:44
 4/13 anonim ***** válasza:
39%

A legtöbb országban az természetes, hogy zuhanyzás után a csempét meg a zuhanyzó üvegfalát egy ablaktisztitózserü lehúzóval mindenki azonnal rendbeteszi - még mielött kijönne belöle, a csapokat meg minden használt után csak áttörli, ez NEM takaritás, hanem max. 1-2 perc, és utána a fürdöszoba nem úgy néz ki, mint egy disznóól, gyakorlatilag nem kell a rendes takaritáskor súrólni a vizkövet.

Ezt még a zuhanyozásKOR csinálja normális ember, ez UTÁN van ideje hajat száritani, stb.

Zuhanyzás után proszivózni elég furcsa ötlet lenne, mivel minden nedves.

2011. okt. 14. 13:44
 5/13 A kérdező kommentje:
A pórszívózásra azért gondolok, mert hosszú hajból kihullik egy jó pár fésülködés közben, akkor már jöhet a zuhany utáni takarítás...mert ugy-e fél munkát nem csinálunk!?
2011. okt. 14. 13:49
 6/13 Hungy ***** válasza:
Én valahogy úgy vagyok vele, hogy a tárgyakat azért találtuk ki, hogy használjuk őket, és kiszolgáljanak minket. Nem pedig fordítva!!! használom a tusolót, aztán persze a zuhannyal kiöblítem 20 másodperc alatt, és kész. Nehogy már minden fürdés után még külön rituálét is kitaláljanak nekem! Hetente egyszer ki van takarítva a fürdőszoba, úgyhogy tiszta.
 7/13 anonim ***** válasza:
89%
Ilyet még nem is hallottam, szerintem is túlzás.
 8/13 anonim ***** válasza:
ha azt akarod hogy tényleg szép maradjon akkor nem túlzás. persze mi nem csináljuk, annál lustábbak vagyunk:) de nálunk olyan zuhany van ami nem zuhanytálcás tehát minden zuhanyzás után be kell "seperni" a vizet a zuhanyzó lefolyójába egy ilyen ablaktörlőlapátos seprű szerűséggel. :) (na ezt jól megmondtam, sajnos nem tudom mi a neve) azért hogy ne maradjon nedves a padló. ezt mindig megcsináljuk zuhanyzás után, a csempét meg hetente 2x lemosom.
2011. okt. 14. 13:51
 9/13 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy túlzás kicsit, de ha azt akarja az ember, hogy rendezett kinézete legyen a lakásnak, akkor megcsinálja. Nekünk sarokkádas fürdőszobánk van, a férjem akkora pocsolyát csinál minden este, én megyek utána, hát rosszul vagyok :) Először mindent cseppmentesre törlök, utána fürdök meg.
2011. okt. 14. 13:54
 10/13 A kérdező kommentje:
Természetesen takarítani én is 2x szoktam hetente a fürdöszobát, söt naponta felporszívózom az egész házat, de azért ezt nem vállalnám be, különösen akkor ha arra gondolok, hogy forró nyári napokon 2,3x lezuhanyzok naponta, akkor az egész napom abból állna hogy : zuhanyzok és takarítok!
2011. okt. 14. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!