Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Túlzott apai szigor. Mit...

Túlzott apai szigor. Mit tegyek? Hasonló esetek?

Figyelt kérdés
A helyzet: 18 éves lány vagyok.Itthon nagyon nagy a szigor.Apám szinte nem enged sehova és nem az éjszakázási mulatozásokra értem ezt(azt egyáltalán nem engedi)hanem az egyszerű délutáni elmenetelekre is pl egy mozizásért órákat kell könyörögnöm.A helyzet hogy van egy barátom 1,5éve,de egyszerűen nem engedi nagyon hogy vele legyek.pedig nyár van most lehetnénk 1ütt,de heti 1találkánál többet nem igazán enged és már nem bírom ezt..Tudni kell h egész jól tanulok,barátom rendes,kedves,nagyon okos(kitűnő tanuló)nála jobbat nem is találhatnék és mégse hagyja hogy vele legyek.Megőrülök már.Elköltöznék,meg nem is hiszen szeretnék normálisan tovább tanulni de így nem lehet élni...
2011. júl. 6. 10:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem lesz könnyű. Valószínűleg fel kell vállalnod a konfliktust vele. Ha egyszerűen bejelented neki, hogy elmész otthonról, mert programod van, jogilag nem tehet semmit ellene. Szerinted mit csinálna? Talán haragudna rád egy pár óráig/napig, de előbb-utóbb kénytelen lesz beletörődni, hogy felnőttél.
2011. júl. 6. 10:42
 2/5 anonim ***** válasza:

Az a baj, h a költözéshez pénz kell, ami neked nincs, így ezzel ne dobálózz. :)

Inkább lécelj le, 18 elmúltál, barátodhoz menj át, keress munkát, segíts neki, tedd hasznossá magad.

2011. júl. 6. 10:43
 3/5 anonim ***** válasza:

erre van egy jó nóta

lázadjunk így is úgyis, lázadjunk így is úgyis

2011. júl. 6. 10:43
 4/5 anonim ***** válasza:

Először arra gondoltam, hogy a túlzott apai szigor mellett ott a túlzott gyermeki engedelmesség. (13 évesek ne kapjanak vérszemet, a 18 éves Kérdezőhöz beszélek!!!)

Azaz, "elkényeztetted" apukádat. Neki jó hogy az a kényelmesebb, ha Te sehova nem jársz. Rád dörren, elintéz mindent azzal, hogy "nem mehetsz",és Te fejedet lehajtva, füled-farkad behúzva, pityeregve otthon maradsz. Ha elmégy (nem rögtön hajnal 4-ig, de mondjuk egy délutáni sétára a barátoddal) - mit csinál? Megver? Kidob? Csak nem! Ha nem állsz kicsit a sarkadra, meddig lesz ez így? Azért nem lenne muszáj minden szülőnek visszaélni az "amíg az én kenyeremet eszed" c. szöveggel. Ha most 18 évesen elköltözöl és nem tanulsz tovább, apukád csak magát okolhatja. Kell hogy legyen olyan megoldás, ami mindenkinek megfelel - de ha megbeszélni nem lehet, lázadj egy kicsit.

2011. júl. 6. 11:14
 5/5 anonim ***** válasza:
nálunk Apu nagyon szigorú volt. amíg el nem költöztem (20on évesen) sehova nem engedett, csak úgy ha a bátyám elkísért. otthon is úgy voltam, hogy bátyus vigyázott rám. teher volt ez így, mindenre engedélyt kellett kérnem ráadásul bátyus sokszor szekált is. minden nap tornáztatott hogy ne lustuljak el, sokszor nem hagyott aludni mert este sokáig kellett vele filmet néznem (egy szobában laktunk), ha nem jó jegyet kaptam a suliban megbüntetett, stb.
jún. 16. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!