Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kerék gyorszár rugó kihagyható...

Kerék gyorszár rugó kihagyható szereléskor? Ugyanis egyik eltűnt.

Figyelt kérdés

dec. 19. 17:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit nehezebb lesz szerelni. A szerepe annyi, hogy központosítja a gyorszárat, hogy könnyen be tudd szerelni a kereket. Nélküle kicsit nehezebb visszarakni, de a rögzítésben nincs szerepe.
dec. 19. 21:54
 2/18 A kérdező kommentje:
ezt nem értem. nem kotyog a tengelyben a gyorszár. kb pont belemegy. sőt mivel a vége el is van hajolva azért úgy kell beleütni.
dec. 20. 10:48
 3/18 anonim ***** válasza:
78%
Na ez már nagyobb probléma. Akkor érdemesebb az egészet cserélni.
dec. 20. 10:57
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Szedd ki a másikat is. Alapvetően nem kell oda.

Fejreállítod a bringát és látni fogod mi hogy áll.

De a tiéd görbe, mindenképpen vegyél új tengelyt.

dec. 20. 12:42
 5/18 A kérdező kommentje:
Miert kene venni? Nem a tengely gorbe hanem a gyorszar menetes vege hajolt el. Semmit nem befolyasol csak nehezebb belefuzni. Rugo mire valo? Gondoltam kell ha mindet azzal adjak
dec. 20. 14:22
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy írtam, a rugónak nincs szerepe a rögzítésben. A tengely egyenességének viszont van.
dec. 20. 15:12
 7/18 anonim ***** válasza:
Natessék, megint egy nagyonokostóni aki minek kérdez, ha úgyis jobban tud mindent mindenkinél.
dec. 20. 18:36
 8/18 MGéza ***** válasza:
60%
Most őszintén, egy ezer forintos alkatrész cseréjén mit kell gondolkodni? Vegyél másikat, de ha neked így jobb, szenvedj a régivel, verd a fogadhoz a garast.
dec. 21. 08:49
 9/18 anonim ***** válasza:
81%

"Rugo mire valo? "

1-es leírta, megpróbálom én is, hátha átmegy az infó.

Azért hogy a gyorszás középen legyen. Kér oldalt a két rugó egyforma távolságra fobja tartani és így könnyen bele tudod tenni a kereket a villába.

Nekem is van olyan kerékpárom amelyiknél elhagytam az egyik rugót vagy 10 éve. Semmi gond nincs vele, csak annyi hogy igazgatni kell amikor visszarakom a kereket a vázba.

Ha annyira görbült a gyorszár hogy úgy kell átütni a tengelyen akkor tényleg jó lenne cserélni, mert ilyen sérüléseknél anyagszerkezeti változás is bekövetkehzet ami miatt lehet hogy elszakad a zár és akkorát fogsz esni mint az ólajtó.

dec. 21. 09:43
 10/18 A kérdező kommentje:
Ja hogy bal jobb iranyba a kerekre merolegesen helyezi a rugo kozepre. En azt hittem hogy kozpontosit hogy merolegesen alljon s kerek sikjara. De ez igy miert fontos hogyha az anya oldalarol huzzuk csak meg. Amugy ezer ft plusz 2 ezer a futar mert nalunk ilyesmi nincs tuti a biciklisboltban. Csak a legvege van elhajolva a menetes resz annak se a belso vegetol. Beletettem satuba egyenesiteni.
dec. 21. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!