Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A háromkerekű biciklit, vagy...

A háromkerekű biciklit, vagy triciklit kiröhögik, ha meglátják az utakon?

Figyelt kérdés
Mozgáskorlátozott vagyok és csak mankóval tudok járni. A sima biciklizés bizonytalan a felszálláskor, az elinduláskor és a megálláskor is. Főleg a hirtelen elindulás okoz problémát a városi közlekedésben, ezért félek is bicajozni már. Látom, hogy nagyon sok modern tricikli van ma már a piacon, amivel biztosabb lenne a közlekedés. Csak ki tudja, hogyan fogadná ezt az utca népe? Nem élek olyan nagy városban, biztosan felismernének és kinevetnének. Mivel szélesebb nem tartja fel az autósforgalmat?

dec. 19. 14:02
 1/10 anonim ***** válasza:
Ne törődj vele, senkit nem fog zavarni. Camping bicajjal is sokan közlekednek pl. piacra járni, semmi gond ezzel. De ha mégsem tudsz megbirkózni a gondolattal, keress egy női vázas, alacsony átlépésű 26-os biciklit. Azon alig kell megemelni a lábad fel-és leszálláskor, és ha bizonytalankodsz, simán le tudod tenni mindkét lábad (ha nincs magasra emelve a nyereg).
dec. 19. 15:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy nevetnek ki!

A szomszéd utcában van egy néni aki egy camping triciklivel jár. (ilyennel: [link] ) Van egy nagy csomagtartója, sokmindent bele tud pakolni. Én konkrétan irigylem is kicsit tőle :D

Csak azért nem veszek magamnak is, mert amerre járok kerékpárral ott nem férnék el vele (vasúti átjárók labirintkorlátján nem tudnék átmenni), illetve főúton is kell mennem, ott pedig nem tartanám biztonságosnak. A sok majom autós nem ismerné fel a tényleges szélességét.

Egy probléma van vele: nem lehet dönteni. Vagyis csak a kormánnyal lehet kanyarodni, egyensúlyozással nem. Ezért az elején nagyon fura vele menni. Valamint óvatosan kell kanyarodni. Meg mégegy amit mondtam feljebb, hogy több helyen nem biztos hogy elférsz vele. De ezt ki kell tapasztalni és olyan útvonalakat választani ahol nincs akadály.

dec. 19. 21:09
 3/10 anonim ***** válasza:
Én is irigyelném ha látnám. Jó lehet hogy megállsz valahol megnézni valamit, és nem kell leszállni, mert nem dől el.
dec. 20. 08:12
 4/10 kutyafule4 ***** válasza:
Láttam már Down kóros lányt háromkerekűn közlekedni, csak az röhögte ki, aki amúgy is, de azzal meg nem kell foglalkozni.
dec. 20. 12:38
 5/10 anonim ***** válasza:

Tojd már le. Olyan bringát vegyél ami neked jó. Ha csak mankóval tudsz járni és meglátnak bringával mindenki csettinteni fog!

Úgy nézd a bringát, hogy a mankót is tudd szállítani, hiszen ha leszállsz róla, kelleni fog. De köthetsz a bringa után még utánfutót is!

Az autós kikerül. Fedél van a segge fölött.

dec. 20. 12:51
 6/10 anonim ***** válasza:
A környéken volt egy bácsi neki is 3kereküje volt. Ha neked az praktikus akkor azt használod. Ennyi.
dec. 21. 15:34
 7/10 MGéza ***** válasza:
Én sem röhögöm ki, sőt. Néha érzem hogy mennyivel kényelmesebb berakni a cuccot hátulra, mint hátizsákban cipelni, aki hasonló cipőben jár, inkább vágyakozva tekint rá. Viszont én szeretek sportosan tekerni, így a tricikli lassúsága miatt nálam csak kósza gondolat marad, még ha meg is engedhetném magamnak.
dec. 22. 09:10
 8/10 anonim ***** válasza:

A tricikli se lenne lassabb, ha lenne rajtuk differenciálmű és dönthetősek lennének, természetesen a két párhuzamos kerék rugózva is lenne.

Ezek nélkül csak a bal oldal van hajtva és persze kontrafékkel, így azt a gumit örökké kinyírja. A vázuk merev, feszül, kanyart lassan kell venni és bedőlni, különben kibillen.

dec. 22. 19:33
 9/10 Falusi Roland válasza:
Nekem a triciklik nagyon tetszenek és én ez miatt döntöttem úgy hogy építek egyett
dec. 26. 20:17
 10/10 anonim ***** válasza:
Csak a gyengeelméjűek nevetnek ki, ők meg azért ne legyenek már alkalmazkodási pontok.
dec. 29. 07:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!