Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mennyire nehéz megszokni az...

Mennyire nehéz megszokni az országúti kerékpárt trekking és fitness kerékpár után?

Figyelt kérdés

Általában nagy túrákat szoktam menni ritkábban, 100-200 km-t.

Mennyire bírnám a sajátos testhelyzetet országutin, ha amúgy a távokhoz hozzá vagyok szokva? És emelkedőn mennyivel másabb?

nov. 28. 08:03
 1/6 anonim ***** válasza:
79%
Nekem nem kellett megszokni, teljesen természetes volt, amikor trekkingről átültem országútira. Fontos, hogy megfelelő méretű legyen és jól legyen beállítva, ennyi. Aztán majd kitapasztalod, hogy neked mi a kényelmes, melyik nyereg a jó, milyen széles kormány kell, mert ezek egyénenként változnak.
nov. 28. 08:23
 2/6 anonim ***** válasza:
61%

Nekem sok idő volt, hónapok, mire igazán komfortosnak éreztem. Hozzátenném, hogy a kormány nem volt igazán jó nekem. Megszoktam hónapok alatt, de mindig fájt kicsit a csuklyásizmom. Végül le lett cserélve egy más geometriájú kormányra, azóta tökéletes. :) Sőt azóta vettem az outi mellé egy gravelt is, szóval már 2 koskormányosom van, bármeddig el tudok menni velük. :)

Amúgy nekem kis női kezem van, a fékváltókart volt még nagyon nehéz megszokni, nem is csak a testtartást. De másoknak meg tök könnyen megy, úgyhogy remélem nem ijesztelek el. :)

nov. 28. 08:23
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
A nyakad vagy kitörik, vagy nem. Szemüveg van? Workoutoknál nem mindegy.
nov. 28. 10:04
 4/6 tothp ***** válasza:
82%

Jajj! már megint ez a wörrkáut.

Szerintem alap a biciklin a szemüveg és a sisak. A muslinca-raj nem tudja, hogy workoutolsz, vagy a boltba mész. Berepül a szemedbe. De nem is ez volt a kérdés. De egyes válaszoló elég szimplán és jól megválaszolta.

nov. 28. 14:21
 5/6 MGéza ***** válasza:
Hát, én az első koskormányos kerékpárommal(előtte volt ugyan egy ruszki Fecske a családban, de az történelem, fel se tudtam ülni rá, fékváltókar meg pláne nem volt rajta) amivel rögtön letekertem hazáig összesen 30-40km körül, szinte azonnal megszoktam. Szóval emberfüggő, de nekem könnyen ment.
nov. 30. 16:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Az első outimnál annyira bejött a koskormány és a fék felső fogása... széksfehérvárról mentünk fel érte pestre tesómmal, neki volt egy kis dolga, egy haverjával összefutott, m9ndtam neki, hogy én addig tekerek országúton, aztán majd ha jön felvehet ahol tartok... 3év kihagyásom volt épp bringával.. 3óra múlva hívott teaóm, hogy hol tartok... akkor épp otthon epét hánytam lihegve :D
dec. 4. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!