Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Miért bringázik olyan kevés lány?

Miért bringázik olyan kevés lány?

Figyelt kérdés
Városi közlekedésben azért vannak jó sokan, bár a férfiak ott is többségben vannak. Viszont pl túrákon, városon kívüli bringautakon alig látni lányt.
nov. 21. 12:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
29%

Mert nem akarnak áldozatok lenni. Te nézel statisztikát?

Bizonyítva van, hogy városon kívül sokkal több támadás éri a biciklist, főleg, ha nőnemű.

Én mondjuk nem foglalkoztam ezzel anno se meg most se, de közel 15 éve küzdősportozok, aki velem kezd, rá tud toszni. Meg aztán van nálam spray is. De a legtöbb lány igencsak megmarad a “jobb félni, mint megijedni” szinten, igen helyesen.

nov. 21. 12:58
 2/11 A kérdező kommentje:
Hát, én is nő vagyok, és még sosem volt bennem félelem bringázás közben... Hol láttál te ilyen statisztikákat?
nov. 21. 13:00
 3/11 anonim ***** válasza:
38%
A nővérem rendőr. A sógora nyomozótiszt. A rendőrségi statisztikára simán rá lehet keresni. Mármint ha el akarod cseszni a kedvedet.
nov. 21. 13:10
 4/11 A kérdező kommentje:
Hát én ettől nem tartok. Persze ez is lehet az egyik oka annak hogy olyan kevés nő bringázik,de meglepődnék ha ez olyan jelentős lenne.
nov. 21. 13:55
 5/11 anonim ***** válasza:
51%
Sajnos kihaló sport a kerékpározás versenyszinten. Veszélyes és megterhelő is.
nov. 21. 14:59
 6/11 anonim ***** válasza:
74%

1. A nők nagy része alapvetően kevésbé nyitott különféle hobbik, köztük sportok irányába. Ez persze nem kizárólag a személyiségükben rejlik, a nők általában több feladatot a ház körüli teendőkből, mint a férfiak, így aztán idejük sem feltétlenül van.

2. Sok nőnek más sport vonzóbb alternatívát kínál a kerékpározásnál. Nézz meg egy zumba edzést, vagy a csoportos órák jelentős részét: a férfiak aránya kisebb.

3. Bár az első válaszadó által adott válasz helyessége felől erős kétségeim vannak, az áldozattá válástól való félelem nem alaptalan. A kerékpározás már már szinte extrémsportnak tekinthető, figyelembe véve a hazai kerékpáros infrastruktúrát (nem elhallgatva az elmúlt évtizedek jelentős fejlesztéseit), és a balkáni közlekedési morált. Aztán ott vannak a kóbor (helyesebben: nem megfelelően elzart) kutyák, akik az ország sötétebb részein bármikor megtámadhatják az embert. A nők kevésbé keresik a veszélyt.

nov. 21. 15:58
 7/11 anonim ***** válasza:
1,3: belinkelnétek ezeket a statisztikákat? Érdekelne.
nov. 21. 17:28
 8/11 anonim ***** válasza:

Hol élsz?

Városban sokkal de sokal több a női bringás. A bicikli alapvetően a női "szabadságjog" egyik szimbólumaként vonult be a történelembe. Hát mára ez lett a boltba-gyerekért járó igásló míg a kedves papák kocsiban terpeszkednek.

A versenybiciklizés pedig irreálisan drága, legalábbis magyar fizetéshez mindenképpen, így marad nekik a futkorászás.

nov. 21. 19:35
 9/11 A kérdező kommentje:

8

Budapesten. Igen, a városban sokan vagyunk, de azért még mindig jóval kevesebben mint a srácok. Sportszerűen meg aztán pláne. Én nem hiszem hogy ennek anyagi oka lenne, a srácoknak is épp olyan drága mint a lányoknak.

nov. 21. 20:11
 10/11 anonim ***** válasza:
55%

Na akkor biciklizz el az ország többi részébe és láss csodát. Bp-en tök fölösleges az autó és a bicikli is, annyira dugig ki van építve tömegközlekedéssel. Sokkal egyszerűbb azon vinni a lidliből haza a kenyeret.

Az ország összes többi részéről Szegegd, Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs kivételével ez nem igazán mondható el, és a nők bringával járnak boltba. Passzióból meg alig van aki pesti módra, ahogy elképzeled biciklizne, mert van annál jobb dolga is. Tökre elég neki az amíg a munkahelyre meg vissza biciklizik.

nov. 21. 23:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!