Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » ?!Lenne két kérdésem.Remélem...

Darklord88 kérdése:

?!Lenne két kérdésem.Remélem van itt aki foglalkozik bicikli javítással.Adott egy 280as kontrás bicikli amin a hátsó fogaskereket és a belső agyrészt is kicseréltem mert kattogott.A kattogás megszünt de most nehezebb lett tekerni illetve ha leveszem

Figyelt kérdés
a lábam a pedálról akkor a hajtókar magától forog menet közben aminek ugye nem kellene.Illetve kis ropogás is hallatszik a hátsó fogaskerékről.Gondolom amit feltettem fogaskerék nincs a lánchoz kopva és nem fekszik fel rá rendesen a lánc amiatt lehet a ropogás.De Az említett magától forgása a hajtókarnak mitől lehet?Amit lecseréltem fogaskerék az gyűrűvel volt rögzítve a mostani pedig menetes.Az előzőnek volt egy kis kimozgása de ennek a menetesnek nincs ugye.Vagy emiatt lenne a lánc ropogás?Mivel van itthon sok kiszerelt alkatrész ezért újat nem akarok venni és elég drágák is.Esetleg ötletek vannak?
nov. 13. 04:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Látatlanban azt mondanám, túl feszes a lánc, és túl szoros a kónusz.
nov. 13. 06:57
 2/12 anonim válasza:
75%

Kontrással nem volt dolgom.Talàn túl összehúztad az agyat a tengelyen. A lànc lehet túl feszes, de új lánckerèkhez új lànc kell, mert biztosan kivan nyúlva,így nem stimmel az új fogakhoz ès egyik a másikat tönkrevàgja.

De vannak videók a tèmában, nèzd át őket [link]

nov. 13. 07:08
 3/12 anonim ***** válasza:

Lánckerék, nem fogaskerék!

A ropogás most akkor honnan is jön pontosan? Csapágyat hogyan raktad össze?

nov. 13. 10:09
 4/12 anonim ***** válasza:

Túl nagy a kerék :)

Szedjed szét, rakd össze újra, de ésszel. Lánc lógjon egy kicsit.

nov. 13. 12:06
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem új a fogaskerék amire kicseréltem.Csak a fogai nem kopottak annyira mint az előzőé.A ropogás a hátsó fogaskerék felől hallható .Csapágykosarakat meg ahogy szokott lenni befelé nézősre raktam.
nov. 13. 13:48
 6/12 anonim ***** válasza:

Oké, tehát amit felraktál az is valami hulladék. Vegyél újat.

Az, hogy milyen agyad van és mit jelent nálad a "kifelé-befelé nézős" megint más dolog. Egyféleképpen lehet csak a helyére rakni, nem pedig "szokott lenni" alapon van ez. Ha nem jó, nem jó.

nov. 13. 20:54
 7/12 anonim ***** válasza:
nov. 13. 21:12
 8/12 A kérdező kommentje:
Nem hulladék.Mivel van vagy 10 bicajból kiszedett alkatrészem csak összejön majd valahogy .10ezret meg nem adok ki mai hulladékékokért ezek még békebeli ruszki anyagból készűltek :)
nov. 14. 01:50
 9/12 A kérdező kommentje:
Ha újat akarnék venni amúgy itt nem is kérdezném a dolgot.
nov. 14. 01:51
 10/12 anonim ***** válasza:

Max 2000 Ft egy hátsó lánckerék a nagyob méretekből, az 1/8-os méretű.

"Gondolom amit feltettem fogaskerék nincs a lánchoz kopva és nem fekszik fel rá rendesen a lánc amiatt lehet a ropogás." Amit felraktál, valami szutyok elkopott, ahogy már írták.

nov. 14. 03:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!